Verstappen aconsegueix el seu sisè triomf consecutiu aquest 2023 a Silverstone

El GP de la Gran Bretanya ha estat ser una de les millors curses de l’any.

Tot i que Red Bull encara és massa ràpid per als contrincants, però a poc a poc les distàncies es redueixen

Sorprès a la sortida pel McLaren de Lando Norris, Max Verstappen es va recuperar després d’unes quantes voltes quan el DRS va fer acte de presència. Després de col·locar-se primer, el seu avantatge va ser cancel·lat per un Safety Car després de la retirada de Kevin Magnussen, quan el seu Haas es va quedar al mig de la pista. Però el pilot de Red Bull va negociar perfectament el rellançament amb pneumàtics tous per construir un altre cop una nova diferencia.

Just darrere, Norris, que havia canviat els seus pneumàtics mitjos per uns de durs nous, va aconseguir resistir a Lewis Hamilton i el seu Mercedes. El pilot de McLaren aconsegueix el seu primer podi de la temporada, el setè de la seva carrera. Iguala el seu millor resultat de F1, que data del GP d’Itàlia del 2021.

mclaren silverstone 2023 f1 norris
McLaren

A Silverstone, on té el rècord de victòries (8), Lewis Hamilton va aprofitar el Safety Car per tornar a pujar al Top 3. Quart podi del set vegades campió del món el 2023. Oscar Piastri anava camí d’aconseguir el seu primer podi de F1, però la sortida del Safety Car ha anat en contra seva. L’australià s’havia aturat poques voltes abans de la neutralització de la cursa.

George Russell és l’altre perdedor d’aquesta situació, el britànic completa el Top 5. Començant 15è després d’una altra desastrosa classificació, Sergio Pérez ha pujat sense brillantor a la 6a posició.

mercedes f1 hamilton silverstone 2023
Mercedes

El mexicà està per davant d’un discret Fernando Alonso després d’un inici de temporada que ens havai acostumat al podis. Aston Martin, que acaba d’inaugurar les seves noves instal·lacions a un pas del circuit, viu sens dubte el seu pitjor cap de setmana del 2023 en rendiment pur.

Alexander Albon aconsegueix uns magnífics punts per a Williams després d’un cap de setmana molt prometedor per als de Grove. Els seus 4 punts podrien pesar molt al final del campionat.

Els Ferrari tornen a gestionar una cursa de forma complicada. Charles Leclerc i Carlos Sainz, que cada cop estan més molestos amb el seu equip, acaben 9è i 10è.

Al campionat, Verstappen amplia una mica més la diferència amb Pérez. L’holandès aconsegueix la 43a victòria de la seva carrera, la vuitena aquesta temporada, la sisena consecutiva. Max està invicte des de Miami a principis de maig.

Propera cursa de F1: el Gran Premi d’Hongria del 21 al 23 de juliol a l’Hungaroring de Budapest.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments