Peugeot i el seu pas endavant amb el 9X8 a Monza

L’escenari del seu debut al Campionat del Món de Resistència fa un any, el circuit de Monza va oferir al Peugeot 9X8 les seves millors qualificacions de la temporada 2023. L’Hypercar francès, va aconseguir el millor temps als lliures tres, va ocupar la quarta posició en la classificació amb Jean- Éric Vergne al volant del #93. En el cotxe germà, el #94, Gustavo Menezes va marcar el setè millor temps.

Peugeot es va quedar a mig segon del temps de la pole, aconseguida pel Toyota GR010 número 7. I amb les actuacions mostrades el mes passat a les 24 Hores de Le Mans, ara sembla que els Peugeot avancen en la direcció correcta.

En una entrevista al mitjà motosport.com, el pilot de la marca, Gustavo Menezes, explicava les sensacions al volant del cotxe:

«Crec que comença a semblar un autèntic cotxe de carreres. Sé que sona desagradable, però diguem que ens enfrontàvem a molts problemes crítics que estaven alterant l’equilibri. El cotxe s’està manejant força bé, des de fa un temps. A Le Mans vam agafar el lideratge durant unes hores, que va ser positiu. Òbviament, quan les condicions es van assecar totalment, vam lluitar per mantenir el ritme. Hem tancat aquesta bretxa aquí, només hem de seguir treballant i mantenir-nos concentrats».

Gustavo Menezes

Jean-Marc Finot, cap de Stellantis Motorsport, també va mostrar optimisme després d’aquesta sessió de classificació. Si el podi encara és un objectiu difícil d’aconseguir, l’equip té moltes esperances de coquetejar amb els 3 primers durant la propera prova.

Durant aquests primers dies a Monza hem pogut comprovar que el 9X8 s’acosta cada cop més als principals competidors amb un bon ritme en els entrenaments lliures. En la classificació, aquesta és la millor sessió que hem fet des de l’inici de temporada, apropant-nos als primers equips. Els temps són molt ajustats, amb els set cotxes capdavanters a cinc dècimes.

Jean-Marc Finot

«Això ens permet preveure una cursa molt competitiva on, més enllà del ritme, haurem d’aconseguir fer front als elements externs i en particular a la calor. L’objectiu de demà serà apropar-nos el màxim possible al podi, amb l’esperança de guanyar-ne un com de seguida que pugui.»

Jean-Marc Finot

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments