Ricciardo torna a la graella de la F1 substituint De Vries a Alpha Tauri

El mal inici de campanya del pilot holandès han acabat amb la paciencia dels mandataris de Red Bull

Mentre que el paddock acaba de sortir de Silverstone per concentrar-se per a la següent prova a Hongria (del 21 al 23 de juliol), AlphaTauri ha fet un anunci impactant aquest dimarts: Nyck de Vries ha estat acomiadat per l’equip amb seu a Faenza (Itàlia) després d’un inici de temporada molt difícil per al debutant holandès.

Últim del campionat sense punts, el natural de Sneek –campió de Fórmula 2 i Fórmula E– ha destacat sobretot pels seus nombrosos errors i la seva falta de ritme davant Yuki Tsunoda. Tot i que va impressionar a la Fórmula 1 quan va substituir Alexander Albon a Williams el 2022, anotant punts en el seu primer Gran Premi, Nyck de Vries mai s’ha trobat còmode amb l’AlphaTauri AT04 i ha de cedir després de només deu carreres.

Encara més sorprenent, és el nom del seu substitut el que ja se sap: Daniel Ricciardo tornarà a la Fórmula 1 amb AlphaTauri des del Gran Premi d’Hongria. L’australià arriba de Red Bull per a la resta de la temporada 2023.

Tornada després de mesos de rumors

L’australià, baixa després d’una experiència difícil a McLaren i actual pilot reserva a Red Bull, troba un seient a la graella després d’un any sabàtic. El vuit vegades guanyador de Gran Premi torna a la formació italiana, a la qual havia estat el 2012 i el 2013 abans de volar a Milton Keynes i l’equip Red Bull. Irònicament, el nadiu de Perth va pilotar per primera vegada dimarts un monoplaça del 2023, a bord del Red Bull RB19, per a les proves de Pirelli a Silverstone.

de vries Alpha tauri

Per tant, Daniel Ricciardo té prioritat amb Liam Lawson per al segon seient a AlphaTauri, malgrat la bona actuació del neozelandès a la Super Fórmula, al Japó. L’home del gran somriure mai ha negat el seu desig de tornar a la Fórmula 1 i, tot i que va dir que volia tornar a un equip de primer nivell, els seus ulls estaven posats en AlphaTauri, que representa la seva única oportunitat viable de moment.

«Estic molt content de donar la benvinguda a Daniel a l’equip. Les seves habilitats al volant són inconfusibles i ja ens coneix a molts, així que la seva integració serà fàcil i directa. L’equip també es beneficiarà de la seva experiència, ja que ha guanyat vuit vegades el Gran Premi de Fórmula 1».

Franz Tost, director de l’equip de l’Scuderia AlphaTauri

Franz Tost també va dir unes paraula ​​per a Nyck de Vries:

«M’agradaria agrair a Nyck la seva valuosa contribució durant la seva estada a l’Scuderia AlphaTauri i li desitjo el millor per al futur.

Franz Tost, director de l’equip de l’Scuderia AlphaTauri

A la nota de premsa publicada per AlphaTauri dimarts a la tarda, només s’escriu una frase de Daniel Ricciardo:

Estic encantat de tornar a la pista amb la família Red Bull!

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments