Al-Attiyah i Baumel s’emporten la seva sisena Baja Aragón en la darrera participació amb Toyota

L’edició de 2023 de la Baja Aragón ha coronat com a nou campió Nasser Al-Attiyah a la categoria de cotxes, repetint el resultat aconseguit en l’edició del 2022

Al-Attiyah va aconseguir a la segona jornada de competició remuntar el desavantatge amb la que divendres havia tancat la primera etapa cronometrada respecte al brasiler Lucas Moraes. El pilot qatarià en tenia prou amb la primera especial del dissabte per donar un cop definitiu a la general.

El de Toyota va ser el més ràpid durant el dia en una edició marcada novament per la duresa. És la sisena victòria d’Al-Attiyah en aquesta Baja. El van acompanyar al podi Lucas Moraes (Toyota) com a segon classificat a 1’43» i Carlos Sainz (Audi) que va acabar en una hipotètica tercera posició a 9’17» pel fet que Audi ha competit fora de categoria. Així, la tercera posició oficial ha estat per al lituà Vaidotas Zala.

Estic molt content per aquesta victòria, la sisena aquí a la Baja Aragó. És increïble haver guanyat, ha estat una edició amb rècord de participació, amb Audi, Toyota i Ford i amb els millors pilots del món.

Al-Attiyah

“És la darrera carrera per a mi amb Toyota. Vull agrair la feina del meu equip durant aquests darrers sis anys i estic molt agraït per tot el que m’han donat”.

Al-Attiyah
baja_aragón-2023-carlos_sainz_Audi
Eloi Saez

Carlos Sainz, a l’estrena d’Audi en aquesta prova, ha estat l’únic integrant de l’equip alemany que ha aconseguit acabar. En una gran segona jornada de competició, Sainz va aconseguir retallar una mica més de sis minuts que el separaven del podi del qual finalment ha caigut el portuguès Joao Ferreira. Per la seva banda, el francès Peterhansel va abandonar la cursa a l’inici del dia després de quedar-se sense potència al cotxe per un error en un sensor. Ekström, per la seva banda, va fer en patir un problema a la bomba de direcció.

baja_aragón-2023-nani_roma_ford_t1
Eloi Saez

Nani Roma va ser setè al debut europeu de la Ford Ranger T1+. El pilot català acabava molt satisfet de les evolucions del cotxe al llarg de tot el cap de setmana per terres aragoneses, i el que és més important, sumar quilometres amb el nou cotxe.

De Mévius triomfa a la T3

Guillaume de Mévius va formar equip amb el francès François Cazalet i es va alçar amb la victòria a la categoria T3 de la FIA per a prototips lleugers de cross-country, que va comptar amb 31 participants. El pilot del G Rally Team OT3 va guanyar el pròleg i cadascuna de les tres especials per imposar-se a la categoria amb un avantatge de 4 minuts i 08,8 segons i acabar 12è a la general.

baja_aragón-2023-de_mevius_t3
Eloi Saez

Els portuguesos João Dias i Pedro Ré van dur el seu Can-Am Maverick X3 de Santag Racing a la segona posició i el duo portuguès format per João Monteiro i Nuno Viegas va completar el podi amb el seu Can-Am de South Racing. El veterà portuguès del WRC Armindo Araújo i l’aspirant al títol Fernando Álvarez van acabar quart i cinquè després que Laia Sanz patís endarreriments d’última hora i caigués fins a la vuitena posició.

De Sousa Batista amplia el seu avantatge a la sèrie amb una victòria a T4

Cristiano de Sousa Batista va aconseguir una còmoda victòria a la categoria T4 amb el seu Can-Am Maverick XRS Turbo RR del South Racing. El brasiler va guanyar la seva segona Baja en un espai de tres setmanes amb el seu copilot portuguès Fausto Moto, cosa que li permet assolir el lideratge absolut del campionat.

El francès Jeremie Warnia (Polaris) estava empatat amb el brasiler abans de la prova aragonesa, però va patir problemes tècnics a la primera de les etapes de dissabte i va perdre una possible segona plaça.

baja_aragón-2023-t4_sousa
Eloi Saez

Pau Navarro i Gonçalo Reis van portar el seu FN Speed Team Can-Am fins al segon lloc per mantenir-se a la lluita pel títol, i el company d’equip de Sousa Batista, Eduard Pons, va formar parella amb Jaume Betriu per completar les places de podi.

“El resultat que hem obtingut és molt interessant i és que, a pesar dels petits contratemps, fer aquest doble podi és brillant. El camí que acabem d’iniciar amb les millores de l’equip i la incorporació del Jaume
com a copilot és molt bo, ha demostrat una gran adaptació, amb molt bons coneixements de mecànica i una estratègia i orientació molt bones durant la cursa. Ara encarem la llarga prova d’Argentina (26 agost-1 setembre) amb garanties i crec que tenim un gran futur de cara al Dakar”.

Eduard Pons

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments