Rovanperä – Halttunen aixafen a tots els rivals per endur-se el Rally Estònia 2023

Una victòria magistral per a Kalle Rovanperä forjada durant la jornada de divendres i sentenciada enun dissabte de rècod

El vigent campió del món va aixafar literalment la competencia a Estònia i va guanyar per tercera vegada consecutiva a la regió de Tartu.

El finlandès va signar una actuació increïble en aconseguir 15 escratx als 21 trams de l’esdeveniment del Bàltic… incloent-hi 13 de consecutius entre dissabte al matí i diumenge al migdia. Una autèntica barbaritat.

És un esdeveniment important. Per al campionat, és un lloc molt important per aconseguir bons punts i això és exactament el que estava previst. És el meu esdeveniment preferit del calendari, així que sabia que havíem de lluitar aquí i va anar bé. Moltes gràcies a l’equip: el cotxe sempre ha funcionat bé. És una llàstima que no hem pogut lluitar contra Ott [Tänak] aquest cap de setmana; estic segur que mostrarà la seva velocitat a Finlàndia.

Rovanperä

El pilot de Toyota es va posar al capdavant del ral·li al dissabte al matí quan va superar a Thierry Neuville, en una prova on Ott Tänak no va poder lluitar pel triomf després de rebre una penalització de 5 minuts per haver de canviar el motor després del shakedown. Neuville va acabar en 2a posició, mentre que Esapekka Lappi completava el podi després d’una intensa lluita amb Elfyn Evans.

Per al seu retorn a la màxima categoria del WRC, Teemu Suninen va aconseguir una bona 5a posició en aquest ral·li d’Estònia. El finlandès va dedicar la seva actuació al desaparegut Craig Breen.

«Estic segur que Craig [Breen] va seguir el meu progrés des d’allà dalt. Va ser un ral·li ple d’emocions per a mi. Moltes gràcies a Hyundai. Hi ha gran ambient de treball i estic molt content aquí.

Suninen

Pierre-Louis Loubet va arrabassar el 6è lloc a la Power Stage a Katsuta. El francès havia perdut la seva posició davant el japonès en la penúltima especial, però va tornar per davant d’ell per només 3 dècimes al final del ral·li. El pilot de M-Sport iguala la seva millor actuació de la temporada.

Al campionat, Kalle Rovanperä suma ara 170 punts, 55 punts més que el seu principal perseguidor, Elfyn Evans (115 punts) i 58 més que Thierry Neuville (112 punts).

Al WRC2, Andreas Mikkelsen va guanyar per davant de Sami Pajari. El noruec signa una segona victòria consecutiva després del seu èxit a Sardenya i donarà un salt al campionat.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments