La FIA i els equips en sintonia per al reglament de 2025 dels Rally1

La FIA ja es troba treballant amb el nou reglament per als cotxes Rally1 que entrarà en vigor l’any 2025

Es preveu una evolució del reglament actual sense grans canvis

La formalització del reglament depèn que s’arribi a un acord amb un proveïdor d’unitats híbrides. Compact Dynamics, que dissenya i subministra unitats híbrides als equips del WRC, va signar inicialment un contracte fins a finals del 2024.

L’opció preferida de la FIA és aconseguir una pròrroga de l’acord amb Compact Dynamics, tot i que no ha descartat buscar un nou proveïdor d’unitats híbrides en cas que la FIA i les parts interessades del WRC i el Compact Dynamics no arribin a un acord.

El cap de setmana passat, la FIA es va reunir a Estònia amb els directors dels equips Toyota, Hyundai i M-Sport Ford per debatre el futur reglament. El director d’esports de carretera de la FIA, Andrew Wheatley, va confirmar la web d’autosport que la reunió va ser positiva i que es debat una proposta de Compact Dynamics per al futur.

«Vam tenir una molt bona reunió amb els equips. Estem tots a la mateixa sintonia, cosa que és bona. No podem anunciar res, però la veritat és que vaig sortir d’Estònia molt més tranquil que quan vaig arribar.

Andrew Wheatley

Ens queda feina per fer, però crec que tots comencem a veure el futur d’una manera molt més coherent. La consistència és clau. Estem treballant dur perquè el 2027 sigui la propera evolució del Rally1. Crec que el 2025 i el 2026 és només una qüestió d’establir els termes comercials pels quals treballem en relació amb el medi ambient.

Andrew Wheatley

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments