Kopecky torna a guanyar a casa i Paddon és campió de l’ERC 2023

Amb 10 victòries a la butxaca en aquest ral·li, Jan Kopecky era el súper favorit a l’inici de la 7a prova de l’ERC 2023 i no va decebre

L’experimentat pilot d’Skoda va deixar passar la tempesta deixant que Filip Mares brillés a la classificació i després no va intentar seguir Alexey Lukyanuk o Erik Cais quan es van posar líders. Kopecky va esperar la seva hora i va veure com tots aquests pretendents anaven caient. Després de prendre el control de la cursa durant el segon bucle de dissabte, immediatament va posar terra de pel mig per gaudir d’un diumenge tranquil.

Comptant amb un avantatge de 14’9 amb Miklos Csomos i 28’7 amb Simon Wagner, Kopecky va poder gestionar la cursa i això és exactament el que es va proposar el pilot de 41 anys durant els 6 trams i 92,40 km cronometrats que havia per la 2a etapa. Deixant que Erik Cais guanyés la primera cronometrada, Kopecky no va cometre errors i va aconseguir completar la 52a edició del Barum Rally al capdavant. Aquest és el seu 11è triomf en aquesta prova, el 8è consecutiu. Tot i que el triomf en la general de la prova va ser pel veterà Ford Focus WRC 2006 pilotat per Pech, aquest no puntuava per l’ERC.

Amb l’oportunitat de guanyar el títol de campió d’Europa al final d’aquesta prova, Hayden Paddon va pensar que havia perdut aquesta opció quan va arrancar una roda el diumenge al matí. Com que Martins Sesks no aconseguia els punts suficients per endarrerir aquest termini, Paddon és, per tant, el primer pilot no europeu que guanya aquest guardó abans de l’última cursa que queda a Hongria (7-8 d’octubre).

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments