El W2RC 2023 arriba al Desafío Ruta 40 YPF a l’Argentina

La 11a edició del Desafío Ruta 40 YPF a Argentina, del 26 d’agost a l’1 de setembre

2.804 km repartits en 5 etapes entre La Rioja, Belén (Catamarca) i Salta

S’esperen els participants W2RC inscrits a la cursa que, incloent pilots locals, compta amb un total de 99 inscrits

Entre els 15 participants FIA del campionat, Nasser Al Attiyah (Toyota Gazoo Racing) lidera la classificació general amb un avantatge de 30 punts sobre Yazeed Al Rajhi (Overdrive Racing). Els Hilux, primers a la classificació de constructors, desafiaran el doble vencedor i últim guanyador Sebastián Halpern (X-raid Mini JCW) davant del seu públic.

La penúltima cita del 2023 tindrà un sabor especial per a Nasser Al Attiyah (136 pts). En absència de Sébastien Loeb (Bahrain Raid Xtreme), tercer de la classificació amb 101 punts, Nasser hauria d’estar lluitant amb Yazeed Al Rajhi (106 pts). Però el qatarià i el saudita hauran de vigilar dos pilots locals.

Quart a la classificació provisional amb 74 punts, Sebastián Halpern, que va guanyar dues vegades al DR40 (2016 i 2018), i el seu compatriota Juan Cruz Yacopini (Overdrive Racing), cinquè amb 69 punts, poden aspirar a substituir el francès al podi de la classificació provisional al final de la carrera. Metes personals comuns per als argentins, però destins oposats per als seus respectius fabricants. Yacopini recolzarà la flota de Toyota que compta amb Al Attiyah i Al Rajhi, liderant la classificació de constructors amb 175 punts, mentre que el posseïdor del títol del DR40, Halpern, serà l’únic a defensar els colors del Mini JCW de l’equip X- raid, segon a la classificació de constructors amb 107 punts.

A la categoria T3, el trio del Red Bull Off-Road Junior Team USA, que lidera després de tres carreres, prendrà la sortida. Austin Jones (146 pts) està només un punt per davant de Seth Quintero (145 pts) mentre que Mitch Guthrie és a només 20 punts del líder (126 pts). Al segon grup del campionat, els companys Cristina Gutiérrez i “Chaleco” López (Red Bull Can-Am Factory) estan empatats (78 pts), amb només 4 punts d’avantatge sobre Joao Ferreira (X-raid Yamaha). Mattias Ekström (54 pts) tornarà a pilotar en un South Racing Can-Am.

preitalianbaja_pons-mena

A T4, l’experimentat pilot oficial de Polaris, Umeda Shinsuke (Xtreme Plus), haurà d’aprofitar l’absència dels seus antecessors a la classificació general per consolidar els 79 punts. El pilot lleidatà Eduard Pons i el seu navegant alturgellenc Jaume Betriu continuaran amb la seva adaptació a les proves de cross-country.

En aquest rally-raid ens haurem de saber dosificar, treballant constantment amb el compromís entre la competició i el desgast tant físic com del vehicle, ja que son etapes molt dures durant pràcticament una setmana de cursa. Serà la primera vegada que amb el Jaume podrem treballar l’orientació i descobrirem la nostra capacitat d’enteniment en etapes llargues i amb navegació, això ens serà molt útil pels propers desafiaments.

Eduard Pons

Itinerari

  • 28 d’agost: etapa 1 – La Rioja-Belén (Enllaç: 362 km / Especial: 334 km / Total: 696 km)
  • 29 d’agost: etapa 2 – Belén-Belén (Enllaç: 121 km / Especial: 339 km / Total: 460 km)
  • 30 d’agost: etapa 3 – Belén-Belén (Enllaç: 196 km / Especial: 268 km / Total: 464 km)
  • 31 d’agost: etapa 4 – Belén-Belén (Enllaç: 236 km / Especial: 348 km / Total: 584 km)
  • 1 de setembre: etapa 5 – Belén-Salta (Enllaç: 304 km / Especial: 257 km / Total: 561 km)

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments