Escabetxina en la tercera etapa del Desafío Ruta 40

La tercera etapa del Desafío Ruta 40 YPF, amb més de 460 km, va tenir lloc en un bucle al voltant de Belén.

En cotxes, el duel entre Nasser Al Attiyah (Toyota Gazoo Racing) i Yazeed Al Rajhi (Overdrive Racing) va tornar a animar la cursa, amb la victòria del campió del món per 1’41». L’oficial de Toyota també va reduir l’amenaça que suposava Yacopini i Oliveras (Overdrive Racing) en treure-li més de 10 minuts, a la classificació general, la diferència entre el qatarià i l’argentí passa de 17» a 10’28». Al Rajhi segueix tercer, ara a 18’12».

Després d’una segona etapa frenada per unes punxades, Nasser Al Attiyah i Yazeed Al Rajhi han tornat a lluitar pel primer lloc al llarg de l’especial. En la tercera etapa, el qatarià s’ha imposat amb 1’41» d’avantatge sobre el saudita. Superat ahir pel pilot local Juan Cruz Yacopini, el campió del món, que només avantatjava en 17 segons el rival argentí, acompanyat del català Dani Oliveras, a la classificació general, ha recuperat terreny. La parella catalanoargentina conserva el seu segon lloc, però és a 10’28”. Al Rajhi, que segueix tercer, també ha anat més ràpid que l’argentí, però segueix a 18’12” d’Al-Attiyah.

Sebastian Halpern, víctima d’un problema de transmissió, ha abandonat l’etapa. La retirada avui del Mini del doble guanyador del DR40 tindrà conseqüències a l’arribada a Salta. La principal: Toyota hauria d’ampliar el seu avantatge en el campionat de constructors i potser fins i tot celebrar el seu 2n títol a Salta, abans de la cursa final.

A T3, Mattias Ekstrom va patir el mateix destí que Halpern. Després del trencament d’un coixinet diferencial davanter, el suec es va veure obligat a abandonar l’especial. Mitchell Guthrie s’emporta una segona victòria d’etapa. Austin Jones va acabar a 1’58» del seu company d’equip, només 4″ per davant de Joao Ferreira. A la taula general, Guthrie amplia el seu avantatge sobre el seu company d’equip Seth Quintero a 5’54» i a 17’39» sobre Cristina Gutiérrez (Red Bull CanAm Factory).

A T4, mala sort per als catalans que lideraven la categoria. Eduard Pons i Jaume Betriu trencaven el braç de direcció del seu cotxe quedant-se sense opcions al triomf final després de perdre molt de temps en les dunes esperant l’assistència.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments