El W2RC anuncia el calendari per al 2024 amb novetats

Cinc curses organitzades en 4 continents són al menú de la 3a temporada del Campionat del Món de Rally-Raid FIA-FIM

El futur programa s’inspira i es recolza en les arrels, amb els terrenys de les dues primeres temporades. Al costat dels habituals Dakar, Abu Dhabi Desert Challenge (ADDC) i Ral·li del Marroc, el Desafío Ruta 40 torna per segon any consecutiu i, com el 2022, es torna a competir al continent europeu, aquesta vegada a Portugal i Espanya amb el BP Ultimate Rally-Raid Transibèric.

Cronològicament, després de la 46a edició del Dakar a l’Aràbia Saudita, seguida de l’ADDC als Emirats, la caravana del W2RC sortirà d’Àsia per dirigir-se cap a Europa, abans de fer les maletes per a Amèrica Llatina. Després d’una aturada estival, serà Àfrica la que revelarà els noms dels futurs campions, amb la final al Marroc.

baja_aragón-2023-nani_roma_ford_t1
Eloi Saez

David Castera, director d’esports de motor d’Amaury Sport Organisation (A.S.O., promotor del Campionat del Món de Rally-Raid FIA-FIM)

«Ja anem per la tercera temporada del W2RC, que començarà el gener del 2024. L’augment constant del nombre de vehicles participants a les curses d’aquest any demostra l’èxit de la fórmula proposada. El calendari del 2024 mantindrà la seva dinàmica, combinant tradició, continuïtat i innovació. A més dels tres esdeveniments claus de la disciplina, la temporada actual ha estat marcada per l’exploració del continent americà, aquesta direcció es mantindrà el proper any amb una nova edició del Desafío Ruta 40 a Argentina. Com en el seu primer any, el W2RC tornarà a Europa, aquesta vegada amb el BP Ultimate Rally-Raid Transibérico, una porta geogràfica i econòmica més accessible per als competidors, els equips i els espectadors d’aquest continent, que continua sent el lloc on vénen la majoria dels participants, aquesta novetat tindrà un doble impacte, ja que es creuaran Portugal i Espanya, dos països amb una llarga cultura als esports de motor i una gran experiència en aquest àmbit. Es tracta d’un calendari capaç de satisfer més que mai tant els experimentats com els que van arribar fa poc.»

El president de la FIA, Mohammed Ben Sulayem, va comentar:


«A.S.O. i la FIA han treballat en estreta col·laboració per reforçar l’atractiu del Campionat del Món de Rally-Raid de la FIA. És una de les disciplines de més ràpid creixement sota el paraigua de la FIA i estem encantats de veure com el W2RC ha aconseguit un abast global en tan poc temps.Com a fundador de l’Abu Dhabi Desert Challenge el 1991, estic encantat que aquesta carrera s’hagi convertit en part integrant del campionat, ja que porta al calendari de cross-country de la FIA des de 1993. També és bo veure que s’introdueix un nou esdeveniment al calendari Portugal i Espanya tenen una forta cultura i una àmplia pràctica de rally raid i aquesta nova carrera permetrà als espectadors d’aquesta regió veure els millors del món a acció a les portes de casa seva.»

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments