Cervera viu l’inici de la Rallycracks Xperience

Es tracta d’un projecte pensat per als pilots que aspiren a competir a la copa de promoció, la Challenge Rallycracks

La temporada 2024 aquest cotxe estarà destinat a un jove pilot de menys de 23 anys

El 4rt Memorial Abel Puig va ser l’escenari inaugural de la iniciativa Rallycracks Xperience, amb la participació especial de Pep Bassas, guanyador del VolantRACC 2017 i de la Beka al 2019, i sots campió l’ERC3 en dues ocasions, el 2020 i el 2021.

Bassas va sortir a Cervera acompanyat del seu amic Ramón Cornet al seient de la dreta. Tots dos van poder gaudir d’una gran jornada de competició retrobant-se amb un cotxe amb el qual ja van participar fa 10 anys.

Per a Bassas va ser una prova que li va portar molt bons records, tot i estar acostumat a pilotar cotxes amb més potència reconeixia que el Focus aporta grans dosis de diversió al volant sobre els trams de terra.

Vam gaudir molt. Estan acostumats a anar amb cotxes més potents, és diferent, amb aquest cotxe has d’anar sempre bastant al límit. Però la veritat és que molt divertit.

Pep Bassas

Bassas i Cornet van acabar en novena posició de la general, per darrera dels primers classificats de la Challenge el que demostra el ritme que es porta a la copa de promoció és molt alt.

Una iniciativa per als més joves

La Challenge Rallycracks Xperience neix com una oportunitat única per als pilots novells. Aquest projecte es va concebre per proporcionar una experiència de conducció en un Ford Focus, el mateix vehicle utilitzat en les competicions de la copa de promoció.

El concepte de la Challenge Rallycracks Xerience és simple, però innovador. Es tracta d’oferir als pilots novells i amb ganes de debutar l’oportunitat de provar les capacitats d’un cotxe de competició real en un ral·li. Això pot ser especialment interessant per a aquells que volen unir-se a la Challenge Rallycracks en un futur proper.

El propi Pep Bassas reconeixia la gran feina que dur a terme l’organització de la Rallycracks amb aquest tipus d’iniciatives:

Crec que amb aquestes copes esteu ambientant també i esteu incitant a la gent per a que puguin córrer ral·lis amb poc pressupost. I la veritat és que està molt bé.

Pep Bassas

El futur de la Challenge Rally Cracks Xperience

Aquest nou projecte no s’atura aquí. Les pròximes proves estan planejades amb pilots igualment interessants i prometedors. Aquesta iniciativa continuarà sent una oportunitat única per a aquells que volen viure l’emoció de l’automobilisme de competició sense la necessitat de tenir el seu propi cotxe de ral·li.

Per al ral·li de Tàrrega, tercera prova de la Challenge en terres catalanes, el cotxe amb el qual han sortit Bassas i Cornet a Cervera es destinarà al guanyador de la selecció realitzada a la Retirada el passat mes de maig a Camprodon.

Per a la temporada 2024 l’organització de la Rallycracks vol que aquest cotxe pugui estar a l’abast de joves pilots, menor de 23 anys, per d’aquesta manera poder-se iniciar al món de la competició d’una manera econòmica.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments