Prèvia Rally Acròpolis 2023

La novena de les tretze proves del Campionat del Món de Ral·lis (WRC) tindrà lloc aquest cap de setmana a Grècia, per al Rally Acròpolis. Una prova que ha estat a punt de suspendre’s però que l’organització ha tirat endavant tot i que el país viu un moment d’emergència per les intenses pluges.

L’esdeveniment acull una categoria Rally1 que rep els reforços de Sébastien Ogier i Jourdan Serderidis. Per al francès, aquesta serà sens dubte l’última prova de terra de la temporada, mentre que el belga hauria de lliurar el volant del seu Puma Rally1 híbrid a Grégoire Munster. Cal destacar també el retorn de Dani Sordo a bord del 3r Hyundai, que agafa el relleu de Teemu Suninen.

Si la categoria reina promet un espectacle, també hauria de ser-hi al WRC2. Per tant, Grècia s’ha omplert de contendents, inclòs un fort contingent de Skodas presentat per Toksport. Andreas Mikkelsen, Sami Pajari, Fergus Greensmith, Oliver Solberg i Marco Bulacia apuntaran a la victòria, mentre que Kajetan Kajetanowicz tornarà i buscarà sumar un bon grapat de punts.

Itinerari

La llegendària prova grega celebra el 70è aniversari tot i la delicada situació meteorològica que s’està vivint a la peninsula elena.

Tot i que el ral·li té el centre i el parc d’assistència a Lamia, l’acció ha començat a Atenes dijous a la tarda, en un nou tram superespecial al passeig marítim de la capital grega.

Les tripulacions viatjaran cap a l’oest aquella mateixa tarda per preparar-se per a la primera complicada etapa de divendres.

El dissabte la prova es dirigeix als trams més al nord on les pluges han afectat més greument. El final de diumenge té lloc al nord-oest de la base del ral·li.

La situació a Grècia degut a les intenses pluges dels últims dies ha deixat el país molt afectat, l’organització s’ha esforçat per treure endavant una prova que la lògica deia que s’havia de suspendre.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments