Rovanperä s’emporta un caòtic Acròpolis i té mig campionat a la butxaca

La duresa dels trams va fer que la classificació canviés contínuament

El finlandès va guanyar el ral·li de Grècia, el seu tercer triomf de la temporada. Tot i tindre menys ritme que Thierry Neuville i Sébastien Ogier a la regió de Lamia divendres i dissabte, el vigent campió del món va evitar la multitud de trampes que hi havia en els camins grecs i va aprofitar les desventures dels seus dos rivals per guanyar a Grècia.

Gràcies a aquest nou èxit i als cinc punts de la Power Stage, Kalle Rovanperä augmenta el seu avantatge al campionat per davant d’Elfyn Evans que va salvar els mobles amb el seu 2n lloc a l’Acròpolis. El gal·lès –que diumenge ha guanyat la seva batalla amb Dani Sordo per la segona posició del podi– està ara a 33 punts del seu company a la classificació de pilots.

evans toyota yaris rally1 wrc acròpolis 2023

Per a Thierry Neuville, en canvi, la cursa pel títol sembla molt complicada després d’aquest ral·li. Obligat a retirar-se dissabte després de trencar-se la suspensió davantera dreta, el belga no ha aconseguit cap punt a Grècia i ara està a 66 punts del líder del campionat.

Tot i la conducció impecable durant tot el cap de setmana, Sébastien Ogier ho va perdre tot durant l’especial final de dissabte, patint tres punxades i una suspensió posterior esquerra trencada. El francés encara ha pogut acabar en 10è lloc de la general.

Ott Tänak també va salvar els mobles aquest cap de setmana: penalitzat divendres 3’40 per sortir de la zona de canvi de pneumàtics amb 22 minuts de retard (per un problema a la bomba d’aigua), l’estonià ha aconseguit pujar fins a la 4a posició.

mikkelsen skoda wrc acròpolis 2023 wrc2

Andreas Mikkelsen ha guanyat en la categoria WRC2. El noruec, el cap de setmana del qual va començar molt malament amb tres punxades en les tres primeres cronometrades de divendres, va tenir més sort per a la resta del cap de setmana. El pilot de Skoda augmenta el seu lideratge al campionat WRC2 en superar Gus Greensmith, 2n, i Yohan Rossel 3r. Adrien Fourmaux ha acabat en 4a posició.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments