El clan català fa de les seves per Astúries

Sergi Pérez i Lorena Romero a la Peugeot Rally Cup Ibèrica, Ramon Cornet i Dani Noguer a la Clio i Sergi Franacolí i Xevi Moreno a la Toyota Iberian Cup van copsar els primers llocs en les seves respectives copes el passat cap de setmana

El jove català de 19 anys i la seva copilot, Lorena Romero, van estrenar el seu compte de victòries, arrodonint un cap de setmana immillorable al Princesa de Asturias, que ha commemorava la seva 60a edició plantejant per primera vegada un recorregut amb una etapa de terra i una altra d’asfalt.

Els líders del campionat, Pedro Antunes i Vitor Hugo, van començar marcant la pauta als primers trams de terra però un contratemps en la sisena de les vuit especials corresponents a l’etapa de terra, portava als portuguesos al seu primer abandonament de la temporada, cosa que reduïa el gran avantatge que tenien en la general de punts.

Després del contratemps Sergi Pérez i Lorena Romero van passar a comandar la classificació amb el seu Peugeot de Mavisa Sport, guanyant el TC Plus i assegurant-se així una puntuació extra abans de tancar com a líders la jornada de terra. Sobre l’asfalt de la segona etapa la dupla catalana aconseguien tres millors temps i sentenciaven la prova.

La parella catalana surt molt reforçada del cap de setmana liderant la Beca Junior i el Trofeu 2RM de l’S-CER, i s’han col·locat amb moltes opcions al títol abans de la darrera i decisiva cita, el RallyRACC Catalunya-Costa Daurada que dictarà sentència ja que els resultats del qual multiplicaran per un coeficient d’1,2, i la diferència entre tots dos equips és de 4,40 punts.

Cornet i Noguer no donen opció a la Clio

Tres de tres per a Cornet i Noguer, líders en solitari de Clio Trophy Spain Terra mancant les últimes dues cites. Sobre un terreny desconegut, després de la neutralització de les dues primeres especials, Cornet – Noguer i García – Román es van intercanviar les posicions fins que t de la classificació en el cinquè tram va deixar sense opcions els actuals campions de Clio Trophy Spain Asfalt.

Cornet Noguer renault clio rally5

Amb quatre escratx de les nou cronometrades de terra que tenia la prova, Cornet i Noguer aconseguien el tercer triomf consecutiu amb el Renault Clio Rally5 de Brunet Competition, que els ratificar com a líders indiscutibles de Clio Trophy Spain Terra amb 36 punts d’avantatge abans del Ral·li Terra de Madrid.

Francolí intractable sobre l’asfalt

Sergi Francolí i el seu copilot Xevi Moreno es van endur la prova asturiana, la cinquena cita puntuable de la Toyota Gazoo Racing Iberian Cup. Els dos primers trams van ser neutralitzats i no va ser fins al tercer quan Francolí i Moreno començaven el ral·li amb un setè millor temps absolut sen el més ràpid entre els pilots de la Copa.

Quan semblava que el domini de Francolí seria absolut, Bruno Bulacia, que havia perdut molt de temps en un dels trams del matí en calar el cotxe, va canviar el ritme i es va va adjudicar tots els escratx de la tarda, per quedar-se a tan sols 5 segons de Francolí, líder en acabar la primera jornada de competició.

francoli moreno toyota asturies 2023

Sobre l’asfalt el pilot català va marcar el ritme des dels primers quilòmetres i va sumar quatre millors temps consecutius, per establir una diferència ja insalvable per als seus perseguidors immediats. Per darrere, Bruno Bulacia aconseguia mantenir durant tota la jornada de dissabte el segon esglaó del podi.

A la general del campionat Francolí lidera amb 15 punts de marge sobre Bulacia a falta de tres proves per acabar la temporada.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments