Pirelli abandona el WRC

Final d’una aventura tumultuosa per a Pirelli al WRC. El fabricant italià, únic proveïdor de pneumàtics des del 2021 al Campionat del Món de Ral·lis, ha decidit posar fi a la seva aposta per la disciplina després de la temporada 2024. La firma milanesa no ha presentat la seva sol·licitud de subministrament de pneumàtics per al període 2025-2027.

En una nota de premsa publicada aquest dissabte, Pirelli indica que la marca ha “assolit els objectius marcats fa tres anys, a l’inici de l’actual contacte. El fabricant es concentrarà en les seves activitats a la Fórmula 1, però també especifica que es mantindrà en “totes les altres competicions de ral·lis en què està involucrat actualment”, en particular al Campionat d’Europa de Ral·lis (ERC) on hi ha autoritzats diversos fabricants. Aquest any, ha estat un cotxe equipat amb pneumàtics Pirelli, el Hyundai i20 de Hayden Paddon, el que ha guanyat el campionat d’Europa.

Els candidats a la convocatòria de la FIA per convertir-se en l’únic proveïdor de pneumàtics per a cotxes amb tracció a les 4 rodes a tot el món tenien fins al 15 de setembre per presentar-se. El repte era aconseguir el mercat per al període del 2025 al 2027.

Si Pirelli s’hagués presentat, el fabricant hauria tingut moltes possibilitats de ser prorrogat. El WRC s’enfronta actualment a tanta incertesa en diversos àmbits (calendari, normativa, proveïdor de la unitat híbrida, etc.) que seguir amb la mateixa marca de pneumàtics hauria facilitat la feina de molts En canvi, els queda l’obligació d’escollir. No s’ha fet cap anunci oficial, però sembla que MRF, Hankook i Michelin han respost a la licitació.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments