Salvans – Mompió s’emporten el Rally Masies de Voltregà 2023 en un emocionant duel amb Mauro – Sanjuán

Sota una amenaça de pluja que no va acabar arribant, el passat dissabte vam poder gaudir d’un gran esdeveniment amb seu a Les Masies de Voltregà. Va ser un duel de potència contra efectivitat, Porsche contra Skoda, que al final va caure a favor del pilot local, Joan Salvans, acompanyat de Marçal Mompió.

La prova organitzada per VLine.org comptava amb un recorregut molt extens per trams molt coneguts de les comarques d’Osona i el Lluçanès, que tenia un toc diferent amb la inclusió d’un reagrupament a Manlleu força interessant per apropar el ral·li al públic.

El ral·li arrancava amb tres trams amb molta solera com són La Vola – St. Pere, Oristà i Fontfreda, i des d’on ja es va poder viure el duel que marcaria tota la prova. Mauro-Sanjuán al volant de l’Skoda Fabia Rally2 evo eren que colpejaven primer abans d’arribar al primer reagrupament a Manlleu amb 3,6” d’avantatge sobre Salvans – Mompió.

La segona passada pels mateixos trams canviava per complet el panorama, sent Salvans i Mompió qui s’emportaven els millors registres arribant a l’equador del ral·li amb 7,8” de marge sobre el pilot mexicà.

Masies_Voltregà_mauro_sanjuan_skoda
Nacho Mateo

L’últim escaló del podi va viure també una intensa lluita en aquests primers compassos de la prova amb Marià Parés i Eduard Ferran ocupant aquesta posició després de l’abandonament d’Orriols i Moreno en la seva tornada a la competició. Però Xavi Domènech i Susanna Cercadillo (Porsche) també xafaven fort l’accelerador en aquesta lluita.

El menú de la tarda venia carregat amb La Trona, el tram més llarg de la prova, La Costa dels Gats i Prats-Olost. I Joan Salvans no va desaprofitar l’ocasió, com a bon coneixedor del terreny, per marcar unes diferències que serien definitives en la primera de les passades per aquests tres mítics trams.

Memorable la gesta de Salvans i Mompió, ja que van ser capaços de doblegar a un Alejandro Mauro i un Diego Sanjuán que venien en ratxa, guanyant a Cervera sobre terra i l’Empordà sobre asfalt. Tot i no poder amb els seus rivals, la parella d’Skoda recull un bon grapat de punts per al campionat.

Masies_Voltregà_pares_ferran_skoda
Nacho Mateo

Parés-Ferran, amb un altre Skoda Fabia R5, van aconseguir la tercera posició i un escratx en la segona passada per La Vola – Sant Pere. Molt destacada l’actuació de Gil Membrado i Manel Muñoz, que van aconseguir una quarta posició final en uns trams molt coneguts pel jove pilot osonenc que suma un bon grapat de quilòmetres d’experiència sobre asfalt.

CLASSIFICACIÓ FINAL 2n RALLY LES MASIES DE VOLTREGÀ
1-. Joan Salvans – Marçal Mompió (Porsche 997 GT3 RS), 1h04’39.2”
2-. Alejandro Mauro – Diego Sanjuán (Skoda Fabia Rally2 evo), +7.1”
3-. Marià Parés – Eduard Ferran (Skoda Fabia R5), +1’56.3”
4-. Gil Membrado – Manel Muñoz (Ford Fiesta Rally4), +3’42.7”
5-. Francesc Gutiérrez – Eric Bellver (BMW 325i E30), +5’56.3”
6-. Albert Zanini – Emili Aldomà (Mitsubishi Lancer Evo IV), +6’32.2”
7-. Salvador Mora – Jaume Garcia (Toyota GR YAris RZ), +6’39.1”
8-. Rubén Muñoz – Miguel Lorenzo (Renault Clio RSR Rally5), +7’00.1”
9-. Rubén Farrerons – Marta Gávila (Mitsubishi Lancer Evo VI), +7’10.2”
10-. Xavi Soler – Denisia Bianca Muj /BMW 325i E30), +7’13.7”

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments