Horaris del GP del Japó 2023

El Circuit de Suzuka és un dels reptes més grans per als pilots durant la temporada. El seu disseny en figura de vuit, que s’ha mantingut igual durant dècades, és fantàstic i ja ha proporcionat algunes de les lluites més èpiques de la història de la F1.

La curva ‘Spoon’, la 130R, la frenada de la xicane, són ‘clàssics’ de la F1. Suzuka és dura amb els pneumàtics a causa del disseny de la pista, ja que conté una gran varietat de corbes ràpides que posen càrregues laterals elevades als pneumàtics, però també hi ha algunes zones de frenada fortes i corbes més estretes.

Max Verstappen té bons records de Suzuka, especialment l’any passat, on va guanyar i va confirmar el seu títol de 2022, el seu segon títol. També va ser a Suzuka on Max Verstappen va començar a mostrar-se al món al volant d’un monolplaça de F1.

A la FP1 de la cursa del 2014, Verstappen va fer la seva primera sortida oficial a la pista amb Toro Rosso. Verstappen va marcar el 12è temps, amb 1m 38.157, amb Daniil Kvyat (l’altre pilot de Toro Rosso) marcant el desè temps, 1m 37.714s. Jean-Éric Vergne va veure l’entrenament des de boxes. Aquí teniu la primera volta oficial de Verstappen a la F1.

Dades del GP del Japó

1r GP: 1987
Voltes: 53
Circuit: 5.807 km
Cursa: 307.471 km
Rècord: 1:30.983s (Lewis Hamilton, 2019)

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments