Honda uneix esforços per fer-se més forta

Honda Racing Corporation (HRC) a Sakura, Japó, i Honda Performance Development (HPD) a Santa Clarita, Califòrnia, han anunciat conjuntament que HPD es convertirà oficialment en Honda Racing Corporation USA (HRC US) a partir d’aquesta temporada 2024.

Col·laborant com a entitat global d’HRC, els dos braços de carreres independents del fabricant japonès combinaran la seva experiència i recursos per enfortir les capacitats globals d’Honda en el món del motor a escala global.

El centre de desenvolupament de carreres d’HRC al Japó actualment dóna suport als trens motrius Red Bull (que propulsen els cotxes Red Bull i AlphaTauri) a la Fórmula 1. A partir del 2026, HRC s’associarà amb l’equip Aston Martin Aramco Cognizant F1 com a proveïdor oficial de motors. Amb ara tres carreres als Estats Units (Austin, Miami, Las Vegas), la nova entitat nord-americana HRC participarà en el desenvolupament de les unitats de potència de la Fórmula 1 i en el suport a les carreres a partir del 2026.

Acura amb nous logotips de HRC a Daytona

D’HPD depenen els dos programes clau d’Honda als Estats Units: IMSA i IndyCar. El primer, fa córrer dos vehicles de la categoria LMDh sota la marca Acura i que gestiona l’equip Andretti; el segon ‘motoritza’ pràcticament a la meitat de la graella d’IndyCar. Aquest fet podria portar a la marca japonesa a una possible entrada al WEC.

El nostre objectiu és fer créixer la marca HRC i mantenir l’èxit de les nostres activitats de cursa. Creiem que unir Honda motorsport a nivell mundial en una organització de carreres ajudarà a aconseguir-ho. Els nostres enginyers de carreres als Estats Units i al Japó seran més forts junts i estic molt content de donar la benvinguda als nostres associats nord-americans a l’equip HRC.

Koji Watanabe, president de HRC Japó

«L’herència de carreres d’Honda és inigualable i durant els darrers 30 anys, el talent d’homes i dones de HPD han contribuït a aquest èxit als Estats Units»

David Salters, president d’HPD, nou cap d’HRC EUA

Estem emocionats i molt orgullosos d’unir forces amb els nostres amics i col·legues de HRC Japó i representar Honda Racing com a organització global de carreres. Continuarem desafiant-nos a les activitats de motoresport dels Estats Units, tot i que ampliem els nostres recursos humans i tecnologia per competir en un entorn que canvia ràpidament a l’escenari global dels esports de motor. »

David Salters, president d’HPD, nou cap d’HRC EUA

La cursa inaugural de HRC EUA serà les 24 Hores de Daytona de 2024 (del 27 al 28 de gener). Els prototips d’Acura ARX-06 presentats inclouran els nous logotips a la seva decoració.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments