Verstappen torna al lloc més al del podi al Japó i li dona el sisè títol de constructors a Red Bull

En una situació delicada el cap de setmana passat a Singapur on no va ser capaç de trobar el ritme, Max Verstappen no va deixar res a l’atzar aquest diumenge a Suzuka per guanyar el Gran Premi del Japó.

Partint de la pole position, l’actual doble campió del món va quedar sorprès pels McLaren a la sortida però va poder respondre perfectament. Atacat des dels dos bàndols per Lando Norris i Oscar Piastri, el bàtau ha donat el pas amb el colze i no ha aixecat el peu a l’inici de la primera volta per avançar.

mclaren f1 japó 2023

A partir d’aleshores, el pilot de Red Bull ha viscut un diumenge relativament tranquil. Com en els seus molt bons diumenges, que hem viscut massa el 2023, Max Verstappen va guanyar en solitari per 48a vegada en la seva carrera, quedant gairebé 20 segons a Lando Norris. Autor d’una actuació molt sòlida, Oscar Piastri va completar el seu excel·lent cap de setmana amb el 3r lloc que li va donar el seu primer podi a la Fórmula 1. Un cop segon, l’australià es va haver de sotmetre a les ordres d’equip i es va veure obligat a deixar passar el seu company d’equip. Charles Leclerc i Lewis Hamilton van completar el Top 5.

mercedes hamilton f1 japó 2023

Amb aquesta 15a victòria de la temporada, la 13a de Max Verstappen, Red Bull aconsegueix un segon títol de Constructors consecutiu, el sisè de la seva història després dels de 2010, 2011, 2012, 2013 i 2022.

La propera cita tindrà lloc a Losail per al Gran Premi de Qatar (del 6 al 8 d’octubre) on Max Verstappen podria coronar-se campió, ja a l’Sprint Race de dissabte.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments