Tänak – Järveoja retornen al més alt del podi vuit mesos després al Rally Chile 2023

El que a Suècia semblava que podria ser una bona lluita del cotxe d’M-Sport contra els rivals asiatics s’ha acabat convertint en una travessa pel desert.

Líder al final d’una primera jornada que presagiava una batalla amb Elfyn Evans i un sorprenent Teemu Suninen, Ott Tänak va sortir bé dissabte, escapant, entre altres coses, de les punxades. Per una vegada, la sort va estar a favor seu. Així, a poc a poc va anar ampliant la diferència fins que dissabte al vespre va estar gairebé un minut per davant dels seus perseguidors. Un marge que li va donar el luxe de poder gestionar el seu diumenge.

Sense forçar massa, el pilot d’M-Sport va estalviar els pneumàtics durant les tres primeres especials de diumenge i va anar a l’atac durant la Power Stage. A més dels 25 punts per la victòria (el seu 19è triomf en la seva carrera), es va embutxacar els 2 punts addicionals que li oferia el seu 4t lloc durant l’últim tram del cap de setmana.

neuville hyundai i20 rally1 wrc xile 2023

Suninen, del cel a l’infern

Teemu Suninen estava sent la sensació de la prova, segon durant bona part de l’esdeveniment sud-americà i a punt de signar un molt bon resultat per a la temporada 2024, el finlandès ho va perdre tot en colpejar una gran arrel d’un arbre a la penúltima especial.

El pilot de Hyundai va xafar la suspensió davantera dreta, abandonant les seves esperances de podi. Va deixar el segon lloc al seu company Thierry Neuville mentre Elfyn Evans va pujar a la tercera posició.

evans martin toyota yaris rally1 wrc xile 2023

Celebrant el seu 23è aniversari, Kalle Rovanperä haurà d’esperar al ral·li de centreeuropa (26-29 d’octubre) per guanyar la seva segona corona mundial. Acabant a la quarta posició gràcies a les desventures del seu compatriota però per darrera del seu principal rival Elfyn Evans, el finlandès no va tenir un cap de setmana fàcil i es va conformar amb assegurar la seva posició per marxar amb almenys uns quants punts a més dels 5 per el millor temps durant la Power Stage. La coronació haurà d’esperar.

Per part dels fabricants, Toyota va guanyar el títol per davant de Hyundai. Tot sol durant la Power Stage, Thierry Neuville no va poder fer res contra l’armada Yaris.

solberg skoda fabia rally2 wrc xile 2023

En el WRC2, la victòria va ser per a Oliver Solberg, autor d’un gran ral·li de Xile. Malgrat la gran oposició a terra xilena, el suec també es va mostrar intransigent per aconseguir el seu segon èxit el 2023 després de Suècia com… Ott Tänak. A la classificació, ha superat Gus Greensmith (+25”8) i Sami Pajari (+1’02”1) amb el plus afegit de marcar el millor temps de la seva categoria durant la Power Stage.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

1 COMENTARIO

Subscriu-te
Notificació de

1 Comment
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments
Eloi Saez
7 Mesos fa

VISCA 😀