Alpine evoluciona l’A424 a Motorland Aragó

Nicolas Lapierre i Matthieu Vaxiviere van completar 1.500 km en dos dies de prova del nou LMDh A424 d’Alpine al circuit de Motorland Aragó.

Després de les primeres proves a l’estiu al Circuit Paul Ricard, els equips Alpine i Signatech van treballar en nous desenvolupaments per a l’A424 i van finalitzar la versió del programari de gestió de l’hipercar que competirà al Campionat del Món de Resistència.

Totes aquestes novetats es van provar durant dies de treball al simulador, seguits d’una cursa a gran escala al circuit de Lurcy-Lévis, amb 780 km realitzats durant dos dies de proves. A més de validar aquestes opcions, també va permetre ajustar els sistemes de frenada, els sistemes diferencials i una sèrie d’altres punts essencials.

Dimecres passat, l’Alpine A424 va iniciar una nova sessió de desenvolupament a Motorland amb un ampli programa de dos dies. El primer dia, Nicolas Lapierre va completar a la tarda 758 km –inclosos dos sprints de 36 voltes–, la qual cosa va permetre als equips treballar en diversos elements del cotxe, especialment l’alçada, per optimitzar l’aerodinàmica.

L’objectiu dels «stints» més llargs era entendre la resistència dels pneumàtics Michelin per al 2024 i el comportament tèrmic sota el capó. Els equips també han aprofitat aquests dos dies de proves per iniciar un treball més aprofundit en la configuració mecànica.

L’Alpine A424 tornarà a la pista de Jerez del 17 al 19 d’octubre per a dos dies més de proves abans de la primera sessió de resistència, prevista per a mitjans de novembre, amb la data límit d’homologació a prop.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments