El WRC2 arriba a les dos últimes cites de la temporada amb tot obert

Oliver Solberg va acabar la seva temporada de WRC2 2023 amb una bona nota, guanyant la categoria WRC2 al Ral·li de Xile. El suec, tot i estar fora de la lluita pel títol de campionat, va aconseguir la victòria en la seva setena i última ronda puntuable per 25,8 segons sobre el seu company de Škoda Fabia RS Rally2, Gus Greensmith, a més d’acabar en sisena posició a la general del ral·li.

Solberg corria darrere del seu rival Sami Pajari després de la primera etapa de divendres, però va superar dos lleugers cops i la pèrdua de les seves ulleres per avançar al finlandès, que va acabar tercer després de patir greus problemes amb el desgast dels pneumàtics del seu cotxe dissabte.

«És fantàstic. Per fi, he tornat a guanyar! Ha estat un any llarg i, d’acord, el meu campionat s’ha acabat, però encara és fantàstic córrer. Tornar a guanyar finalment és una sensació increïble».

Solberg

Gus Greensmith va perdre temps divendres a causa de problemes amb l’equilibri del seu cotxe, però va mantenir vives les seves esperances de títol acabant per davant del quart classificat, Yohan Rossel, pilotant un Citroën C3 Rally2. Rossel es va recuperar divendres d’un problema al motor per acabar a 1m35,4s del primer lloc. Es manté segon al campionat, després d’haver reduït l’avantatge del líder Andreas Mikkelsen a només quatre punts.

Nikolay Gryazin va portar el seu Škoda a la cinquena posició, tot i bolcar divendres, mentre que Emilio Rosselot va ser el pilot xilè millor classificat, amb la sisena posició de la categoria.

De moment, Andreas Mikkelsen lidera amb 108 punts, quatre més que Yohan Rossel (104), Gus Greensmith és tercer (99) però els pilots tenen sis resultats per sumar de set curses nominades, la qual cosa significa que Mikkelsen té punts en cinc ral·lis, mentre que Rossel i Greensmith ja han puntuat en sis, el que significa que les possibilitats de Mikkelsen són més grans, ja que Rossel i Greensmith només poden fer una cursa més per puntuar.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments