Verstappen guanya un rocambolesc GP del Qatar 2023

Un dels principals dubtes sobre la carrera es va centrar en el nombre de parades que hauria de fer cada pilot. La degradació detectada per la FIA i Pirelli durant la jornada de divendres va fer adoptar mesures d’excepció per mantenir la seguretat dels pilots, obligant a no fer més de 18 voltes amb els mateixos pneumàtics.

Max Verstappen no va descansar en una de les curses més dures del campionat al Gran Premi de Qatar aquest diumenge. A partir del pole,l’holandès gairebé va liderar la carrera des del principi fins al final, guanyant el seu 14è GP aquesta temporada.

piastro mclaren qatar 2023

Darrere de l’holnadès, va ser McLaren qui va guanyar l’aposta amb un doble podi. Oscar Piastri va ser la sensació acabant en segon lloc al Gran Premi. L’australià va aprofitar l’incident del primer revolt per avançar 4 oponents. Amb plena confiança després de guanyar l’sprint dissabte, el nadiu de Melbourne va resistir perfectament el seu company d’equip Lando Norris. El britànic, molt ràpid el diumenge, va acabar 3, malgrat la sortida de la desena ubicació de la xarxa.

La sortida, precisament, va estar marcada per un incident entre els dos Mercedes. Mentre George Russell intentava situar -se al costat de Max Verstappen, Lewis Hamilton va arribar amb més velocitat des de darrera. El set vegades campió mundial va intentar sortir a fora, però probablement va tancar la porta massa d’hora, i les rodes dels dos pilots de Mercedes van tocar, i el va deixar fora a Hamilton. Malgrat això, Russell va gestionar una excel·lent cursa d’atac, fins i tot acabant als peus del podi.

mercedes hamilton qatar 2023

Darrere, Charles Leclerc i Fernando Alonso van lluitar pel el cinquè lloc. El pilot d’Aston Martin va cometre un error i va passar per sobre de la grava que permetia que el pilot de Ferrari acabés al top 5. Esteban Ocon va concloure el Gran Premi en la 7a posició, davant d’un sorprenent Valtteri Bottas. Guanyu Zhou (9è) i Sergio Pérez (10è) van tancar la zona de punts.

Carlos Sainz no va començar del Gran Premi per un problema en el dipòsit de benzina.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments