La FIA reacciona a les condicions extremes al Gran Premi del Qatar

La FIA va anunciar una anàlisi de la situació viscuda per prendre mesures per als propers GP disputats en condicions extremes.

Les condicions de calor extrema (31°C) i humitat a Qatar van ser tals que diversos pilots van experimentar estats preocupants de deshidratació durant el Gran Premi. Esteban Ocon (Alpine) va reconèixer haver vomitat a mitja cursa, mentre que Logan Sargeant (Williams), que va patir la grip uns dies abans, no estava en condicions físiques per acabar la esdeveniment, tornant el seu cotxe al garatge a la volta 41 a causa d’un nivell preocupant de deshidratació.

Altres pilots, com Lance Stroll (Aston Martin) o Alexander Albon (Williams), van haver de recórrer als serveis mèdics després de la cursa i els competidors són unànimes sobre una cursa extremadament complicada per aquestes condicions.

La Federació Internacional de l’Automòbilisme va publicar dilluns 9 d’octubre al vespre una nota de premsa arran d’aquesta situació on es va veure afectada la salut dels esportistes.

«La FIA observa amb preocupació que la temperatura i la humitat extremes del Gran Premi de Qatar de Fórmula 1 2023 han afectat el benestar dels pilots. Tot i que són esportistes d’elit, no s’ha d’esperar que competeixin en condicions que puguin posar en perill la seva salut o seguretat. El funcionament segur dels cotxes és en tot moment responsabilitat dels competidors. Tanmateix, com passa amb altres qüestions relacionades amb la seguretat, com ara la infraestructura de circuits i els requisits de seguretat dels cotxes, la FIA prendrà totes les mesures raonables per establir i comunicar els paràmetres acceptables dins dels quals es celebren les competicions.

Com a tal, la FIA ​​ha iniciat una anàlisi de la situació a Qatar per oferir recomanacions per a futures situacions meteorològiques severes. Cal destacar que tot i que la propera edició, la de 2024, del Gran Premi de Qatar està prevista per a finals d’any, quan es preveu que les temperatures siguin més baixes, la FIA prefereix prendre mesures ara per evitar que es repeteixi aquest escenari.

A la propera comissió mèdica de París es parlaran d’un cert nombre de mesures. Les mesures poden incloure assessorament per als competidors, modificacions per a un flux d’aire més eficient a la cabina i recomanacions de canvis a l’horari per alinear-se amb condicions climàtiques acceptables, entre d’altres. S’examinarà la investigació d’altres campoionats, com ara esdeveniments en països en climes extrems, per a possibles aplicacions a la F1.

La propera edició del Gran Premi de Qatar tindrà lloc l’1 de desembre de 2024. Abans, el circuit de Losail acollirà sobretot l’obertura de la temporada 2024 del Campionat del Món de Resistència de la FIA amb el Pròleg (24-25 de febrer) i després els 1812 km de Qatar (2 de març).

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments