Pirelli es queda a la F1 fins al 2027

L’empresa italiana guanya l’última licitació de la FIA contra Bridgestone

Pirelli també equiparà les fórmules promocionals de la Fórmula 2 i la Fórmula 3.

L’anunci era esperat, ja és oficial. Pirelli continuarà subministrant pneumàtics per al Campionat del Món de Fórmula 1 almenys fins a la temporada 2027. El fabricant italià va guanyar la convocatòria de la FIA llançada per al període 2025-2027, amb opció també per al 2028.

Pirelli és l’únic i oficial proveïdor de la Fórmula 1 des del 2011, quan la firma de Milà (Itàlia) va prendre el relleu de Bridgestone. El fabricant japonès també s’havia posicionat per tornar a la categoria reina, però finalment Pirelli va conservar el seu lloc.

Cal dir que el fabricant transalpí és molt més que un simple proveïdor tècnic, també és un soci comercial de la F1, amb Pirelli que apareix com a patrocinador titular en diversos Grans Premis cada temporada.

Una renovació en un moment complicat

La confirmació d’aquesta renovació del contracte, però, arriba després d’un cap de setmana on els pneumàtics van ser protagonistes al Gran Premi de Qatar, i no per bones raons.

Després del descobriment de problemes amb els pneumàtics durant les revisions rutinàries del divendres al vespre a Losail, la FIA va prendre mesures d’emergència per evitar danys potencialment perillosos. Pirelli, a través del seu director de competició, Mario Isola, va explicar que els pianos especialment agressius i les altes velocitats en les corbes que s’han trobat a Qatar van ser la principal causa dels problemes constatats.

Així, els límits de la pista de Qatar s’havien modificat entre divendres i dissabte. Durant el GP de diumenge, els pilots no van poder completar més de 18 voltes amb el mateix joc de pneumàtics sota l’amenaça de ser sancionats.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments