Les xifres de Kalle Rovanperä

Només té 23 anys, i ja dos títols de campionat del món. Malgrat la seva joventut, sobretot en el món dels ral·lis, el finlandès ja ha deixat la seva empremta en la història del Campionat del Món de l’especialitat.

Fill del pilot Harri Rovanperä, que va córrer per equips com Seat, Peugeot o Mitsubishi a la dècada del 2000 (amb una victòria al ral·li de Suècia del 2001), Kalle Rovanperä va estar immers en el món del ral·li des de ben jove, fins al punt de conduir el seu primer cotxe de ral·li amb vuit anys.

Després de fer mans en campionats nacionals dels països bàltics (com en el seu moment ho fes també Gil Membrado), Kalle Rovanperä va entrar al campionat d’Europa de ral·lis als 16 anys, abans de passar directament al WRC2. Es va convertir en campió de la disciplina el 2019 i va obtenir un seient a la categoria reina el 2020, dins de l’equip Toyota.

rovanperä suecia 2022
Nacho Mateo

A partir d’aleshores, el jove finlandès va seguir batent rècords de precocitat completament nous en la història del WRC: el 2020, al Ral·li de Suècia, es va convertir en el pilot més jove d’un podi del WRC amb 19 anys, 4 mesos i 16 dies, superant l’antic rècord que tenia Evgeny Novikov en més de dos anys.

L’any següent, el 2021, va ser el de la confirmació: a Estònia, va guanyar el seu primer ral·li WRC amb 20 anys, 9 mesos i 17 dies, esborrant de les prestatgeries el rècord de Jari-Matti Latvala. És l’any 2022 quan Kalle Rovanperä desenvoluparà tot el seu potencial. Gràcies a una temporada fantàstica (6 victòries en 13 ral·lis), el pilot de Toyota es converteix en el campió del món més jove de la història, l’endemà del seu 22è aniversari, trencant amb més de cinc anys l’antic rècord de Colin McRae.

El 2023, Kalle Rovanperä va aconseguir conservar la seva corona mundial: durant la penúltima ronda de la temporada, a l’Europa central, el finlandès va aprofitar la sortida de la pista d’Elfyn Evans per guanyar la seva segona coronació.

RALLYRACC_2019_kalle_rovanpera_skoda_fabia_r5

En xifres

63 ral·lis WRC
11 victòries
20 podis
171 victòries especials
734 punts
El campió del món del WRC més jove amb 22 anys i 1 dia
El guanyador més jove d’un ral·li WRC amb 20 anys, 9 mesos i 17 dies
El pilot més jove en un podi del WRC amb 19 anys, 4 mesos i 16 dies

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments