Prèvia GP de São Paulo 2023

Bem-vindo a São Paulo! La Fórmula 1 torna al mític circuit d’Interlagos, al Brasil, per a la 20a prova de la temporada 2023 de Fórmula 1, pel GP del Brasil, o més aviat el GP de São Paulo (anomenat oficialment així des que és finançat per la regió de São Paulo Paulo) . Com l’any passat, la cita brasilera serà l’última de les sis Curses Esprint del programa d’aquesta temporada.

Cursa Esprint obliga, el format serà una mica diferent aquest cap de setmana. Els pilots només disposaran d’una hora de conducció abans d’abordar la classificació divendres al final de la jornada. El dissabte estarà íntegrament dedicat a ‘esprint, amb el Sprint Shootout a la primera part per determinar la graella de la cursa a l’esprint (inici a les 19:30 h). Finalment, diumenge serà el dia del Gran Premi amb sortida a les 18 h hora catalana.

Aquesta és la 50a edició del Gran Premi del Brasil comptant per al campionat del món de Fórmula 1, i la 41a prova a la pista d’Interlagos, de només 4,309 quilòmetres. Un circuit antic, molt curt i amb molt de relleu, que ha vist alguns dels resultats més mítics del campionat. El Gran Premi del Brasil de 2008 i 2012 són els exemples més destacats dels últims anys.

El rècord de victòries al GP del Brasil és per Alain Prost, amb 6 èxits en terres sud-americanes. A la graella del 2023, 3 pilots ja han guanyat la cursa brasilera: Lewis Hamilton (3 vegades), Max Verstappen i George Russell, que va guanyar per primera vegada (i només de moment) en la seva carrera de F1 el 2022. La volta de la cursa El rècord a la pista d’Interlagos és propietat de Valtteri Bottas, amb un temps de 1’10″540 el 2018.

Gran Premi del Brasil – Programa

Divendres 3 de novembre
Entrenaments lliures: 15:30 h
Classificació: 19:00 h
Dissabte 4 de novembre
Sprint Shootout: 15:00 h
Cursa Sprint: 19.30 h
Diumenge 5 de novembre
Cursa: 18:00h

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments