Toyota sentencia a Bahrain tots els títols mundials del WEC 2023

El Toyota número 8 de Sébastien Buemi, Brendon Hartley i Ryo Hirakawa van guanyar amb certa facilitat les 8 Hores de Bahrain i es va endur el títol de Pilots. WRT es corona a LMP2, mentre que les Iron Dames aconsegueixen la seva primera victòria al WEC.

El Toyota número 8 de Sébastien Buemi, Brendon Hartley i Ryo Hirakawa es va endur les 8 Hores de Bahrain aquest dissabte al vespre. Partint de la pole position, el trio es va trobar ràpidament sol al capdavant després de la col·lisió entre el Cadillac V-Series.R conduït per Earl Bamber i l’altre Toyota, el número 7. Això no va impedir que el fabricant japonès acabés la temporada amb un altre doblet ja que el número 7 de Mike Conway, Kamui Kobayashi i José Maria López ocupa el segon lloc. Buemi, Hartley i Hirakawa van conservar així el seu títol de Pilots.

toyota wec bahrain 2023 7

El tercer lloc del podi va ser per al Ferrari número 50 d’Antonio Fuoco, Miguel Molina i Nicklas Nielsen després d’una gran batalla contra el Porsche número 38 d’Antonio Félix da Costa, Will Stevens i Yifei Ye. L’equip britànic va ser sancionat per una maniobra del seu pilot portuguès que va fer un retor a la pista considerat perillós davant d’un GT mentre ocupava la tercera posició del podi.

inter europol competition bahrain 2023

WRT aconsegueix un doblet en LMP2 amb el #41 de Rui Andrade, Robert Kubica i Louis Delétraz per davant del #31 de Sean Gelael, Ferdinand Habsburg i Robin Frijns. Andrade, Kubica i Delétraz donen un doble cop, ja que també guanyen el títol LMP2, el segon per a l’equip belga després del 2021. El guanyador de la categeoria a Le Mans, el català Albert Costa, de l’equip Inter Europol Competition va acabar en sisena posició el que li va servir per ser subcampions de la categoria.

iron dames wec bahrian 2023

Pel que fa al LMGTE Am, va ser un final ple de suspens entre el Porsche Iron Dames conduït per Michelle Gatting i el D’Station Racing Aston Martin conduït per Casper Stevenson. Les Iron Ladies (Gatting, Sarah Bovy, Rahel Frey) aconsegueixen així la seva primera victòria al FIA ​​WEC i l’última de l’era GTE.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments