Suècia honora a Breen per a l’edició de 2024

Els organitzadors del ral·li de Suècia han fet públic l’itinerari per a la temporada que ve. Sense encara una normativa actualitzada sobre els nous itineraris, la cursa serà en format tradicional.

El cap de setmana de competició començarà el dijous, amb el shakedown de Håkmark al matí i la prova súper especial a Umeå al vespre. Divendres i dissabte seran dies complets de cursa, mentre que diumenge queden les tres darreres cronometrades.

La distància total cronometrada de la prova serà d’uns 300 quilòmetres en total. Fins ara, la durada mínima dels ral·lis ha estat de 300 quilòmetres, però segons els rumors, l’any vinent la distància mínima podria baixar fins als 250 quilòmetres.

Els organitzadors de la cursa escandinava honoraran la memòria de Craig Breen d’una manera peculiar. El tram de Brattby que es disputarà el divendres en dues ocasions, passarà a anomenar-se oficialment #42 Brattby, fent referència al dorsal de Breen quan competia al WRC.

Breen, que va perdre la vida tràgicament a la primavera, va acabar segon a Suècia l’any passat al volant d’un Hyundai. L’irlandès es va emportar el millor temps en les dues passades per aquest tram.

Canvis en el recorregut

Des de l’any passat s’han fet alguns canvis en el recorregut, ja que gairebé un terç dels trams s’han reformulat. Vännäs, que es corre dues vegades el dissabte, és completament nou i és la principal novetat de la cursa.

Altres novetats serà el nou final de Norrby, cronometrada de 12,80 km que es disputarà el divendres en dues ocasions. Bygdsiljum, que es correrà dissabte, és practicament el mateix tram que l’any passat es corria sota el nom de Botsmark però amb un nou final, mentre que Västervik, cronometrada de diumenge, tindrà un final més curt i una part intermèdia nova.

Per tercera vegada, Umeå serà la seu del Ral·li de Suècia. Cada dia es recorrerà un tram prop del centre d’Umeå, que acaba a la zona d’assistència del Red Barn Arena. El mateix lloc que servirà també com a Power Stage i on es finalitzarà la cursa.

El Campionat del Món de Ral·lis de Suècia se celebrarà del 15 al 18 de febrer.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments