La FIA treu punts a la Power Stage dels WRC2 però els hi dona més metres quadrats a l’assistència

Només cal fer un tomb per un parc de serveis per adonar-se de l’espai que necessiten avui els equips que competeixen al WRC2

Els dies de furgonetes ja han passat. Els equips tenen ara unes estructures que no tenen res a envejar als Rally1. El millor exemple és el de Toksport. Els homes de Serkan Duru de vegades tenen 6 Skoda Fabia en les seves instal·lacions, que monopolitza diversos centenars de metres quadrats.

Per tal de millorar les seves condicions laborals, disposaran de més espai. El canvi és una de les 82 propostes que ha informat Petter Solberg, vicepresident de la comissió de pilots de la FIA. Un dels objectius és permetre als equips WRC2 oferir una presentació més pulida de les seves respectives instal·lacions. No és segur que aquesta transformació de l’espai es produeixi des de Montecarlo, perquè el parc a Gap ja està desbordat, però la 2a mesura entrarà en vigor.

CER_2023_cais_skoda_fabia_rs_rally2
Nacho Mateo

No més punts per al WRC2 a la Power Stage

Des del 2021, els tres primers pilots classificats al final de la Power Stage van rebre 3, 2 i 1 punt respectivament. Després de dos anys d’ús, aquest sistema quedarà abandonat. Amb la pràctica, es va fer evident que no tots els competidors del WRC2 estaven operant en les mateixes condicions i que hi podia haver injustícies.

La llista de participants entre els Rally1 de vegades és tan feble que el promotor del WRC es veu obligat a enviar uns quants Rally2 primer per tenir un temps d’emissió adequat. Per tant, aquests 5 o 6 competidors podrien trobar-se en avantatge o desavantatge en comparació amb els que van marxar després del Rally1. Encara queden dubtes sobre la quantitat de Rally1 l’any vinent, però si es manté igual d’escassa com sembla ser, i un pilot de Rally2 entra al top 5 de la Power Stage, sumarà punts al Campionat del Món de Pilots i no al WRC2.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments