Max Verstappen guanya un interessant GP de Las Vegas amb Pérez proclamant-se subcampió de 2023

Max Verstappen (Red Bull) ha aconseguit la seva 18a victòria de la temporada en guanyar a Las Vegas aquest diumenge al matí

Començant segon de la graella, l’holandès ha superat el pole-sitter Charles Leclerc durant la primera frenada, però ha estat penalitzat amb cinc segons per treure el monegasc de la pista. Malgrat aquesta sanció i una col·lisió amb George Russell (Mercedes) durant a la cursa, el de Red Bull va tornar al lideratge. Amb aquesta victòria número 53 de la seva carrera, Max Verstappen iguala a Sebastian Vettel.

Charles Leclerc va lluitar de valent fins al final contra els Red Bulls, però s’ha hagut de conformar amb el segon lloc a l’arribada. Una segona posició arrabassada a l’última volta davant un Sergio Pérez que pujava des de les últimes posicions. 11è de la graella, el pilot del número 11 ha fet malbé el seu aleró davanter al xocar amb el cotxe de Valtteri Bottas (Alfa Romeo) durant la primera frenada. Amb aquesta tercera posició, el mexicà té l’assegurança d’acabar sotscampió quan només queda una prova del calendari, el Gran Premi d’Abu Dhabi (26 de novembre).

perez red bull las vegas 2023

Quart a la bandera a quadres, George Russell va ser penalitzat cinc segons després de ser considerat responsable de la seva col·lisió amb Verstappen. El britànic ha acabat 8è de la classificació, deixant el 4t lloc a Esteban Ocon (Alpine). El normand va aconseguir una magnífica remuntada des de la 16a posició per acabar just als peus del podi, guanyant al seu company d’equip Pierre Gasly després d’una gran batalla.

Lance Stroll (Aston Martin) i Carlos Sainz (Ferrari) han aprofitat les dificultats dels seus rivals durant la cursa per remuntar i arribar als punts, 5è i 6è llocs, tot i una virolla sense conseqüències per a l’espanyol a la sortida. Els dos homes van poder comptar notablement amb el segon Safety Car desplegat després de la col·lisió entre Verstappen i Russell per fer la seva segona parada.

leclerc Ferrari Las Vegas 2023

Després d’una punxada i una volta completa a càmera lenta després d’una col·lisió amb Oscar Piastri (McLaren), Lewis Hamilton (Mercedes) va tornar als punts al final de la cursa per acabar setè mentre que Fernando Alonso (Aston Martin) va acabar en 9è lloc. Oscar Piastri (McLaren) va anotar el punt per acabar en el 10è lloc. L’australià va anar darrere dels tres líders a falta d’unes deu voltes per al final, però encara no havia fet el seu obligatori canvi de pneumàtics. La seva parada tardana el va fer retrocedir a la classificació.

Tres retirades a destacar en aquest Gran Premi de Las Vegas: Nico Hülkenberg (Haas) i Yuki Tsunoda (AlphaTauri) van trobar problemes mecànics al final de la carrera, mentre que Lando Norris (McLaren) va perdre el control del seu cotxe des de la 3a volta. Un accident espectacular al revolt 8 que va provocar una primera intervenció del Safety Car. El pilot per sort va sortir il·lès del seu cotxe abans de ser traslladat a l’hospital per a més revisions per precaució.

L’última cursa de la temporada de Fórmula 1 serà el proper cap de setmana per al Gran Premi d’Abu Dhabi.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments