Rovanperä anuncia un programa parcial per al 2024 amb Toyota

Els vigents campions de constructors del WRC han anunciat nous contractes amb Rovanpera, Elfyn Evans, Sébastien Ogier i Takamoto Katsuta després del dominant 1-2-3 de Toyota al final de temporada del cap de setmana passat al Japó. Rovanperä, Evans i Ogier van aconseguir tres victòries cadascun aquest any i han ajudat a Toyota a conquerir el seu sisè títol mundial.

Evans, segon després de Rovanpera a la cursa pel títol del seu any, disputarà una temporada completa amb Katsuta, mentre que Ogier, vuit vegades campió del món, està llest per a una tercera campanya parcial després de retirar-se de la competició a temps complet a finals del 2021.

Rovanperä, flamant bicampió del món, ha signat un nou contracte multianual, però només disputarà un programa a temps parcial el 2024.

Rovanpera vol «recarregar les piles» de les exigències del WRC l’any que ve abans de tornar a un programa a temps complet el 2025.

El pilot de 23 anys va fer el salt a la màxima categoria del WRC el 2020 amb Toyota i des de llavors ha aconseguit 11 victòries en el seu camí cap als títols mundials consecutius el 2022-2023. Aquest any es va convertir en el sisè pilot en la història del WRC a defensar el títol mundial.

«Estic realment emocionat d’haver signat un contracte de diversos anys amb TGR-WRT i de seguir treballant amb l’equip»

Rovanperä

«L’any que ve només conduiré algunes proves, i la raó principal és que des dels 15 anys que condueixo cotxes de ral·li, que és molt de temps, i encara que les últimes temporades han estat increïbles, per descomptat, també han estat molt exigents mentalment i físicament.

Rovanperä

«Així que vaig pensar que ara seria un bon moment per prendre’m un any per recarregar les piles, i després tornar de nou a temps complet per lluitar pel campionat una vegada més amb un atac total».

Rovanperä

Latvala no veu grans canvis tot i el programa parcial de Kalle

Després d’assegurar-se el tercer títol consecutiu de constructors, el director de l’equip Toyota, Jari-Matti Latvala, no tenia motius per modificar la seva alineació de pilots per a l’any que ve.

«Estem molt contents de mantenir la nostra alineació de pilots guanyadora per al futur. És fantàstic saber que tenim un equip de pilots tan fort que se sent a gust amb el nostre cotxe i el nostre equip i que vol continuar treballant amb nosaltres”.

Latvala

«El programa de Kalle serà una mica diferent el 2024, però el més important per a nosaltres és que és un pilot Toyota i que vol quedar-se a l’equip i seguir gaudint de la seva passió pels ral·lis.

Latvala

«Encara que és jove, fa molt de temps que condueix cotxes de ral·li a un nivell professional i creu que una campanya parcial seria el millor per a ell ara, de manera que puguem esperar més temporades completes junts en el futur».

Latvala

«També és fantàstic que Seb continuï amb nosaltres, i significa que, juntament amb Kalle, tindrem dos múltiples campions del món com a forts actius en la nostra defensa del campionat de constructors.

Latvala

Després d’una campanya molt més forta després d’un 2022 sense victòries, Evans té la vista posada a lluitar pel títol del 2024.

«Elfyn ens ha tornat a demostrar aquest any que pot guanyar ral·lis i competir per campionats, i sabem que donarà el millor de si mateix a cada ral·li. Taka va demostrar al Ral·li de Finlàndia d’aquest any que pot ser allà dalt als ral·lis més ràpids i esperem poder veure’l com a aspirant als podis a gairebé tots els ral·lis de la propera temporada.»

Latvala

«Hem seguit progressant aquest any. Estic ansiós per continuar avançant i ser encara millors el 2024. Tenim molt més que aconseguir junts i estic entusiasmat amb el futur».

Evans

S’esperava que Ogier continués treballant a temps parcial, ja que ha gaudit de la conciliació de la vida laboral i familiar que li ofereix el lloc a temps parcial.

«M’agrada molt la relació que tinc amb tot l’equip i per a mi no hi va haver mai cap dubte que volia seguir amb el mono de TGR. També gaudeixo molt de l’equilibri que m’ofereix aquest tipus de programa parcial, i la temporada que ve hauria de ser força similar en aquest sentit».

Ogier

Katsuta, que ha rebut un ascens al segon GR Yaris per al 2024, està desitjant aprofitar el podi que va aconseguir aquest any a Finlàndia.

«He après molt aquest any. Hi va haver alguns ral·lis que van ser bons per a mi i altres que no ho van ser tant, però aquests m’han fet més fort i espero que m’ajudin en el futur».

Katsuta

«L’any que ve serà important per demostrar què puc fer, i intentaré que sigui la millor temporada de la meva carrera fins ara».

Katsuta

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments