Triplet de Toyota al Japó amb triomf i subcampionat per a Evans

El ral·li del Japó 2023 ha estat un reflex de la temporada que tot just acaba amb un clar dominador en un triplet de Toyota a casa

Elfyn Evans s’ha emportat fàcilment l’esdeveniment amb més d’un minut d’avantatge sobre Sébastien Ogier. El francès va rebre una sanció d’un minut per un excés de temps en una reparació en l’assistència de divendres a la tarda.

La jornada de divendres va ser la clau de la prova per diversos motius. La intensa pluja caiguda va provocar les sortides de Sordo, Fourmaux i Katsuta, tot i que aquest últim amb prou fortuna per poder continuar viu la competició. Aquests incidents van provocar l’aparició de la bandera vermella, en la que seria la primera de les dues anul·lacions de la jornada, ja que el tercer tram del dia i el quart de la prova també es cancel·lava.

toyota yaris rally1 japó 2023

Però el despropòsit organitzatiu de la prova va arribar dissabte al matí quan Neuville atrapava i avançava el cotxe zero. Una situació que acabaria provocant l’anul·lació del tram i una bona reprimenda de la FIA a l’organització. Situació insòlita. Però encara més insòlit va ser que un cop aparegué la bandera vermella al tram alguns pilots seguissin a màxima velocitat.

Subcampionat sentenciat divendres

Gràcies a aquesta victòria, Elfyn Evans acaba l’any com a subcampió del món. El gal·lès es va endur el duel amb Thierry Neuville (Hyundai) quan el divendres a la tarda el belga va colpejar un arbre sota la pluja a pocs metres de l’inici de la sisena especial.

toyota yaris rally1 japó 2023

L’actual doble campió del món Kalle Rovanperä va concloure la temporada amb una tercera posició sense gaire ímpetu. A falta de confiança davant la pluja del primer dia, Esapekka Lappi (Hyundai) va aconseguir acabar quart, per davant del local Takamoto Katsuta (Toyota).

En el WRC2, Andreas Mikkelsen (Skoda) completa la seva campanya victoriosa amb un nou èxit en la categoria. El noruec també va ser ajudat per l’error de conducció de Grégoire Munster diumenge al matí després d’un gran duel durant tota l’etapa de dissabte.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments