Ajudes per a la compra d’un cotxe elèctric

Els cotxes elèctrics són cada vegada més populars, gràcies als seus beneficis mediambientals i, a la llarga, econòmics per l’usuari. A més, els governs, regionals, locals i estatals, ofereixen una sèrie d’ajudes i incentius per a la seva compra.

En aquest article, aprofundirem en aquestes ajudes, així com en altres aspectes rellevants per a aquells que estiguin pensant en adquirir un cotxe elèctric.

Si estàs pensant en comprar un cotxe elèctric, GarageClub pot ajudar-te a trobar el vehicle adequat i a obtenir les ajudes i incentius disponibles. Visita el nostre lloc web o contacta’ns per a més informació.

Ajudes per a la compra i ús

Els governs locals i estatals ofereixen diverses ajudes per a la compra de cotxes elèctrics. Aquestes ajudes poden variar en funció de la comunitat autònoma o el municipi, però en general inclouen descomptes, bonificacions o subvencions.

A Catalunya, per exemple, el Pla Moves III ofereix ajudes de fins a 7.000 euros per a la compra de cotxes elèctrics nous. Però aquestes ajudes poden arribar a ser encara més elevades si es desballesta un vehicle antic.

Per sol·licitar aquestes ajudes, cal complir una sèrie de requisits, com ara ser resident a Catalunya, tenir un sou anual inferior a 40.000 euros i no tenir un altre cotxe en propietat.

Deduccions fiscals

El govern espanyol també ofereix una deducció fiscal del 75% de l’IVA per a la compra de cotxes elèctrics nous. Aquesta deducció es pot aplicar en la declaració de la renda.

A més, les comunitats autònomes també poden oferir deduccions fiscals addicionals. Per exemple, a Catalunya, la Generalitat ofereix una deducció del 50% de l’IRPF per a la compra de cotxes elèctrics nous.

Estacions de càrrega gratuïtes

A Espanya, la xarxa d’estacions de càrrega de cotxes elèctrics està en creixement constant. Cada vegada hi ha més estacions de càrrega gratuïtes, tant a llocs públics com a privats.

Aquestes estacions de càrrega gratuïtes són una bona opció per a aquells que tenen un pressupost limitat o que no volen pagar per carregar el seu cotxe. I alhora amortitzen el valor del cotxe ja que el seu cost per km es redueix dràsticament.

Consells i dades

A més de les ajudes i incentius, hi ha altres factors a tenir en compte a l’hora d’adquirir un cotxe elèctric. Per exemple, cal tenir en compte l’autonomia del vehicle, el preu de la instal·lació d’un punt de càrrega a casa i els costos de manteniment.

També és important informar-se sobre les diferents opcions disponibles en el mercat, ja que hi ha una àmplia gamma de cotxes elèctrics a diferents preus i amb diferents característiques. Cal buscar l’opció que més s’adeqüi a la teva butxaca i ús.

El 2022 es van vendre 10,5 milions de cotxes elèctrics. Les vendes totals de vehicles el 2022 van ascendir a 73,8 milions, i els cotxes elèctrics van representar el 14,2% de les vendes. Només uns 70 cotxes venuts el 2017 era elèctric. Actualment, 1 de cada 7 cotxes venuts és un vehicle elèctric.

Conclusió

Les ajudes i incentius disponibles per a la compra de cotxes elèctrics poden ser un factor important per a aquells que estiguin pensant en adquirir un vehicle d’aquest tipus.

A més, la creixent xarxa d’estacions de càrrega gratuïtes i els baixos costos de manteniment dels cotxes elèctrics fan que aquests vehicles siguin cada vegada més atractius.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments