Un WEC 2024 de somni

Com el 2023, hi ha 37 cotxes inscrits per al Campionat del Món de Resistència de 2024 però aquesta vegada dividits només en dues categories: Hypercar i LMGT3.

La idea de tenir 40 cotxes ja per la temporada vinent finalment no es va poder aconseguir, però això només sembla que s’ajorna. «Va ser massa complicat «, va explicar l’ACO. 

L’objectiu és aconseguir-ho l’any 2025. Si retrocedeixes cinc anys, qui s’hauria imaginat que tindríem aquest problema? »

ACO

Els hypercars els grans protagonistes

Ferrar Spa WEC 2023
Francesc Rodríguez

Un número històric: mai en la història del WEC  la categoria reina havia estat tan plena. Malgrat la sortida de Glickenhaus i l’eliminació de Vanwall, efectivament hi haurà 19 Hypercars a la sortida el 2024.

A més de les 11 màquines ja presents el 2023, hi ha dos Alpines, dos BMW, un Lamborghini, un Ferrari, un Porsche, Jota i una Isotta Fraschini. I per primera vegada, tots els cotxes inscrits a la categoria reina seran híbrids.

La reconversió a GT3, un èxit

Porsche Ferrari WEC SPA 2023
Francesc Rodríguez

La nova categoria del WEC, que es fa càrrec de la normativa GT3, va tenir un èxit tant que l’ACO va limitar les inscripcions per al Campionat del Món de Resistència a dos cotxes per marca. LMGT3 estarà format, doncs, per 18 cotxes i, per tant, nou fabricants

Algunes marques com Audi i Mercedes , no han aconseguit entrar en aquesta llista de participants del 2024. Entre les nou marques, podem destacar el retorn de noms emblemàtics com Ford i BMW o l’arribada de Lamborghini, McLaren i Lexus al WEC.

14 fabricants implicats

Encara més impressionant que el nombre de cotxes inscrits en ambdues categories és el nombre rècord de fabricants que competiran al WEC l’any vinent: un total de 14 fabricants estaran representats el 2024. (Alpine, Aston Martin, BMW, Cadillac , Corvette, Ferrari, Ford, Isotta Fraschini, Lamborghini, Lexus, McLaren, Peugeot , Porsche i Toyota). Més que mai, el WEC és el campionat del món amb més fabricants inscrits.

Porsche, la marca més implicada

Porsche le mans 2023

És el fabricant més representat en aquesta llista d’entrades: l’any vinent hi haurà set Porsche al WEC. Cinc en Hypercar amb el 963 –amb dos Porsche-Penske, dos Jota i un Proton Competition– i dos Porsche 911 GT3 R en LMGT3, operats per Manthey EMA i Manthey PureRxcing. 

La firma d’Stuttgart fins i tot podria veure augmentar aquesta xifra durant les 24 Hores de Le Mans: el 2023, Porsche va introduir un Hypercar addicional a la Sarthe, estarem atents.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments