Hankook nou proveïdor de pneumàtics del WRC per al 2025

El Consell Mundial de la FIA ha aprovat el canvi de Pirelli a Hankook com a únic fabricant de pneumàtics a partir del 2025.

El contracte tindrà una durada de tres anys, del 2025 al 2027 ambdós inclosos. La FIA defensa la seva elecció amb aquests termes, publicats al marge del Consell Mundial de Bakú (Azerbaidjan), dimecres 6 de desembre.

“Aquesta decisió segueix un procés de licitació llançat per la FIA el juliol de 2023 i basat en criteris com la capacitat del proveïdor, la durabilitat, la qualitat tècnica, el cost per pneumàtic i la comercialització. Hankook substituirà Pirelli el contracte de proveïdor únic de la qual per al WRC finalitzarà a finals de la campanya del 2024”.

Surt per tant el fabricant transalpí, que en tot cas no havia vist oportú proposar una pròrroga del contracte amb el WRC.

La FIA va afavorir les noves perspectives que ofereix Hankook. L’empresa sud-coreana està especialitzada en circuits de curses (DTM i F3 Europa als anys 2010 i Fórmula E des del 2023). La seva experiència en el món del ral·li es refereix a l’Intercontinental Rally Challenge (IRC) a limita els anys 2010 amb Toni Gardemeister i Patrik Florin.

El 2013, Hankook va guanyar un contracte exclusiu per a pneumàtics Junior WRC en Ford Fiesta R2, contracte que només va durar una temporada. El 2016, la FIA havia autoritzat Hankook a subministrar pneumàtics al WRC, al mateix temps que Michelin, Pirelli o D-Mack, però cap equip inscrit per a l’any havia preferit aquest fabricant.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments