El VolantRACC presenta canvis per al 2024

El 46è Volant RACC Trofeu Mavisa tindrà un dels canvis més grans dels últims anys, després de temporades on els participants només podien seleccionar un sol model de cotxe, la propera edició hi haurà l’opció d’escollir-ne dos.

Novetats

L’edició del 2024, presentarà canvis significatius. La modificació més destacada afecta els vehicles admissibles per al Volant RACC Trofeu Mavisa. El Peugeot 208 1.2 PureTech 100 CV i l’Opel Corsa 1.2 100 CV seran les màquines a l’abast dels participats, que hauran de muntar-hi el kit de preparació i seguretat subministrat per Mavisa Sport.

Aquests vehicles d’última generació, amb motors 1.2 turbo, homologats com a Rally5Kit per la FIA, compartiran un kit de seguretat i preparació específic. Una opció addicional és participar amb l’actual Peugeot 208 1.2 PureTech VR de Mavisa Sport, en la seva vuitena temporada competitiva, oferint una varietat emocionant als participants.

Calendari complet

El calendari també experimentarà canvis, tot mantenint les sis proves tradicionals dins del Campionat de Catalunya de Ral·lis. La competició mantindrà l’esperit de varietat amb tres proves d’asfalt i tres de terra, incloent-hi el RallyRACC Catalunya – Costa Daurada.

Al llarg de la temporada, els equips inscrits tindran l’oportunitat de participar en una jornada formativa, una iniciativa organitzada pels responsables de RACC Motorsport.

Premis

Els participants podran competir en tres classificacions independents, reconeixent els millors pilots, copilots, i participants júnior nascuts a partir de l’1 de gener de 1999. Descomptes en el preu d’inscripció, premis en metàl·lic per als primers classificats i recompenses especials per als guanyadors del Trofeu Júnior, tot afegeix un component competitiu.

Al final del campionat, el guanyador del Volant RACC Trofeu Mavisa amb el Trofeu Júnior tindrà l’oportunitat de guanyar una beca per a la temporada 2025, gràcies a la col·laboració entre el RACC i Mavisa Sport.

Història

Aquest campionat de promoció ha consolidat la seva posició com una peça clau en la història dels ral·lis catalans, amb el seu origen l’any 1979. Des de llavors, impulsat pel RACC, ha estat una plataforma formativa destacada, centrada en fomentar els joves talents i obrir camí als futurs pilots i copilots.

Al llarg de les seves dècades d’existència, el Volant RACC ha estat el bressol d’excel·lents pilots que han deixat una empremta indeleble en el món dels ral·lis. Noms com Antonio Rius, Mia Bardolet, Jordi Ventura, Marc Blázquez, Dani Solà, Josep Maria Membrado o recentment Pep Bassas, Sergi Francolí i Sergi Pérez han continuat aquest llegat.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments