Audi presenta Q8 e-tron «Edició Dakar»

A pocs dies de la 46a edició del Dakar, Audi ha presentat l’edició especial limitada de l’Audi Q8 e-tron

Es produiran 500 unitats de la sèrie especial Q8 e-tron ‘Dakar edition’, amb comandes obertes fins al 31 de gener

Per celebrar una altra aventura al desert, on Audi també competeix i té grans expectatives, la marca Ingolstadt presenta aquesta ‘edició Dakar’, basada en el Q8 e-tron quattro 55 advanced, amb una bateria de 106 kWh i dos motors elèctrics que produeixen 408 CV (300 kW) en mode boost i un parell màxim de 664 Nm, amb una unitat de tracció quattro. El SUV 100% elèctric d’Audi accelera de 0 a 100 km/h en 5,8 segons amb pneumàtics estàndard i amb pneumàtics tot terreny General Grabber AT3, el vehicle arriba als 100 km/h en 5,9 segons. També té una autonomia de fins a 487 quilòmetres (segons la norma WLTP) i la seva velocitat màxima està limitada a 200 km/h.

No només pel que fa a l’autonomia aquesta edició especial presenta algunes diferències respecte a la resta de versions del Q8 e-tron disponibles al mercat: el 55 e-tron, també amb dos motors, però amb una bateria de 114 kWh, l’autonomia màxima és d’entre 578 i 594 quilòmetres, segons la forma de la carrosseria SUV o Sportback, però també, quan està equipat amb pneumàtics tot terreny General Grabber AT3, té una distància al terra 31 mil·límetres més alta i està dissenyat per a un millor comportament dinàmic en superfícies amb baixa adherència, com terra o neu –en la configuració original, el vehicle té una distància al terra de 206 mil·límetres– i a velocitats més altes, la carrosseria baixa i s’acosta a la carretera –15 mil·límetres a 85 km/h, 17 mil·límetres a 100 km/h i 13 mil·límetres a 120 km/h, que optimitza l’estabilitat de conducció a altes velocitats i permet una millor aerodinàmica per a una millor autonomia.

Amb un angle d’aproximació de 20 graus i un angle de sortida de 26 graus, el Q8 e-tron ‘Dakar edition’ pot fer front millor a les superfícies tot terreny.

L’edició especial està disponible en Siam Beige metal·litzat, Mythos Black metallitzat i Magnet Grey, mentre que la graella davantera sempre és del color de la carrosseria. Com a opció, la il·luminació de la reixa amb una tira de llum crea una connexió visualment consistent entre els fars. Les llantes amples i contínues a la part davantera i posterior donen al Q8 e-tron edition Dakar una posició diferent, mentre que quan s’obren les portes, les paraules «edició Dakar» es projecten al terra amb llums LED.

Amb una àmplia gamma d’equipaments de sèrie, com la línia S a l’interior estàndard, que inclou seients esportius, volant esportiu multifunció de cuir, capçal negre, pedals d’acer inoxidable i un còmode reposabraços central, l’Audi Q8 e-tron ‘Dakar edition’ té, com a opció, costures Audi Sport vermelles als seients esportius, al volant i als recolzabraços de les portes. Els cinturons de seguretat també estan recoberts de vermell per combinar perfectament amb la sensació esportiva de l’habitacle.

Una de les novetats és la introducció d’una vista al sistema operatiu MMI amb informació dedicada a les condicions fora de carretera, com ara l’angle d’inclinació del vehicle. A més, Audi ofereix imatges de fons creades especialment per al Q8 e-tron edition Dakar.

La sèrie limitada també ve equipada amb portaequipatges capaços de transportar fins a 40 kg de càrrega, una bossa per als portaequipatges i corretges per a la fixació d’accessoris i es lliura als clients amb vuit pneumàtics –equipats amb pneumàtics tot terreny General Grabber AT3– amb una marca M+S, el que significa que són aptes per a ús durant tot l’any. L’edició Q8 e-tron Dakar també inclou un conjunt de pneumàtics d’estiu amb llandes de 20 polzades de cinc radis en «V».

Encara més limitada és l’opció, a partir de la carrosseria pintada en Mythos Black metal·litzat, el recobriment que utilitza transparències intencionades i que no cobreix tota la superfície, encara que tots els components exteriors estan tractats i poden tenir adhesius exclusius inspirats en la decoració del RS Q. e-tron que participa al Ral·li Dakar. Només 99 unitats tindran aquests acabats, amb la numeració d’aquesta sèrie especial que apareix en lletres mat al pilar lateral posterior.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments