El Circuit de Barcelona-Catalunya assoleix un gran èxit durant el 2023 mentre espera un prometedor 2024

El Circuit de Barcelona-Catalunya es prepara per una temporada del 2024 plena d’acció, consolidant-se com a epicentre d’esdeveniments de primera categoria. Amb el tancament de la temporada anterior, les expectatives estan alts i les novetats en el calendari prometen captivar als aficionats del motor.

Calendari esportiu 2024: 16 esdeveniments d’èlit

El curs esportiu del 2024 s’anuncia amb un calendari amb 16 esdeveniments que abracen diverses disciplines. La presència de certàmens mundials com el Pirelli Catalunya Round (22-24 març), el Gran Premi de Catalunya de MotoGP (24-26 maig) i el Gran Premi d’Espanya de F1 (21-23 juny) seran el principal focus per aquest nou curs que tot just ara comença.

MONTMELO, SPAIN – JUNE 04: Max Verstappen of Red Bull Racing and The Netherlands leads at the start during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Catalunya on June 04, 2023 in Montmelo, Spain. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202306040436 // Usage for editorial use only //

Com a novetat, les GT Winter Series s’incorporen al calendari del Circuit, amb la cita final de temporada programada per al 9 i 10 de març. Les curses amb segell propi del Circuit també ocuparan un lloc destacat, juntament amb altres proves internacionals i nacionals de motociclisme i automobilisme.

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha completat una altra temporada amb un rendiment excepcional, oferint a milers de persones experiències inoblidables. Les xifres parlen per si soles, reflectint un any destacat que ha consolidat la seva posició com a referent en l’àmbit esportiu. Amb el curs esportiu tancat, el traçat català fa balanç i revela un emocionant calendari per al 2024, amb algunes novetats fascinants.

91% d’ocupació: rècord

Aquest 2023, el Circuit ha posat el llaç a la temporada amb un impressionant 91% d’ocupació, totalitzant 332 dies d’activitat. Aprofundint en les xifres, veiem que 219 dies es van dedicar a lloguers, 113 dies a curses, mentre que 28 dies es van invertir en obres i manteniment. Només cinc dies van passar sense cap activitat, consolidant el 91% d’ocupació com el rècord més alt dels últims sis anys.

elms circuit de barcelona Catalunya 2023
ELMS

Després d’un any intens, la pista catalana ha estat l’escenari de diverses experiències, incloent-hi entrenaments privats i col·lectius, cursos de conducció, filmacions, presentacions i esdeveniments que han enriquit la vida del Circuit.

605.634 Assistents: rècord de participació

El Circuit ha acollit un total de 605.634 assistents al llarg del 2023, la segona xifra més alta en una dècada. Destaca l’impacte del Gran Premi de Fórmula 1, amb 284.066 assistents, marcant la quarta edició amb més assistència a la història del Circuit. El Gran Premi de Catalunya de MotoG i el Catalunya WorldSBK Round han contribuït a aquest rècord amb 152.065 i 32.140 assistents, respectivament.

Més compromís amb la sostenibilitat

En un gest significatiu cap a la sostenibilitat, el Circuit s’ha convertit en la instal·lació fotovoltaica d’autoconsum més gran de Catalunya. Durant l’e-Mobility Experience d’aquest octubre, es van inaugurar plaques solars a la Tribuna Principal, generant el 33% de l’energia consumida pel Circuit anualment.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments