Peterhansel aconsegueix un històric triomf en la segona etapa del Dakar 2024, Sainz és el nou líder

La segona etapa del Dakar 2024 entre l’Al Henakiyah i l’Al Duwadimi ha posat ordre aquest diumenge 7 de gener

La segona etapa ha estat molt diferent a la primera amb 30 quilòmetres de dunes a la primera part del recorregut, i zones molt més ràpides a la segona part.

La lluita per la victòria durant l’etapa d’avui ha estat entre Sébastien Loeb-Fabian Lurquin (Bahrain Raid Xtreme) i Stéphane Peterhansel-Édouard Boulanger (Audi). Les dues llegendes franceses han tingut un extraordinari mà mà al llarg dels 463 km. Des del km 167 fins al final, les diferències mai han superat el minut i mig!

Stéphane Peterhensel and Edouard Boulanger
Stéphane Peterhensel and Edouard Boulanger on their Audi RS Q e-tron E2 of the Team Audi Sport during the Stage 2 of the Dakar 2024 on January 7, 2024 between Al Henakiyah and Al Duwadimi, Saudi Arabia // Eric Vargiolu / DPPI / Red Bull Content Pool // SI202401070191 // Usage for editorial use only //

A la línia de meta, finalment va ser Stéphane Peterhansel qui va guanyar per només 29 segons. Aquesta és la 50a victòria d’etapa de «Monsieur Dakar» a l’esdeveniment. S’uneix al quatre vegades guanyador Ari Vatanen al capdavant dels pilots més exitosos de la categoria de cotxes.

Guanyadors dissabte, Guillaume de Mévius i Xavier Panseri (Toyota) han cedit més de 24 minuts i ha perdut el lideratge de la cursa, en benefici de Carlos Sainz i Lucas Cruz (Audi). La parella d’Audi no han estat gaire animats (+16 minuts perduts) però cal reconèixer el mèrit d’obrir pista, per tant, conduir per una superfície lliure de qualsevol rastre de cotxe al davant.

Sébastien Loeb and Fabian Lurquin
Sébastien Loeb and Fabian Lurquin on their Prodrive BRX Hunter T1+ of the Bahrain Raid Xtreme in the sand dunes during the Stage 2 of the Dakar 2024 on January 7, 2024 between Al Henakiyah and Al Duwadimi, Saudi Arabia // Florent Gooden / DPPI / Red Bull Content Pool // SI202401070201 // Usage for editorial use only //

Les diferències es redueixen en general. Sainz només va al capdavant amb 1’51» sobre Yazeed Al-Rajhi (Toyota, 2n), i 4’17» per davant de Sébastien Loeb (4t). Stéphane Peterhansel és a 13′, i Nasser Al-Attiyah (Prodrive), que ha fet una bona jornada, només està a 12′ del líder.

Entre els catalans el millor classificat darrera de Cruz ha estat un altre copilot, Armand Monleón, en novena posició, i vuitè de la general. Laia Sanz ha quallat una brillant actuació amb l’Astara, quedant en setzena posició i pujant a la general fins la vintena. Nani Roma i Àlex Haro han acabat avui just darrera de Laia Sanz i son setzens en la classificació general després de deus etapes. Oliveras, copilot de Yacopini, és en 22a posició.

Laia Sanz and Maurizio Gerini
Laia Sanz (ESP) and Maurizio Gerini (ITA) of Astara Team race during stage 02 of Rally Dakar 2024 from Al Henakiyah to Al Duwadimi, Saudi Arabia on January 07, 2024 // Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool // SI202401070092 // Usage for editorial use only //

Oriol Mena, copilot de Goczal, ha estat el vencedor de l’etapa d’avui entre els vehicles de la categoria Challenger (T3), lideren també la categoria amb més d’un minut d’avantatge. Oriol Vidal, copilot de Baciuska ha acabat en desena posició i són dotzens en la general de la categoria.

Entre els SSV (T4) Gerard Farrés ha guanyat l’etapa d’avui i és el líder de la categoria amb més de dos mintus de marge amb el segon classificat. Eduard Pons i Jaume Betriu han acabat en desena posició, la mateixa que ocupen en la general.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments