El cotxe més aerodinàmic del món està inspirat en una tonyina

Dissenyat amb intel·ligència artificial, el nou prototip de l’empresa xinesa Chery aconsegueix un coeficient aerodinàmic de 0,168, superant l’anterior rècord establert pel Mercedes-Benz Vision EQXX (cx de 0,17). Sembla esculpit pel vent, però s’inspira en el mar, més precisament en una tonyina, per convertir-se en el cotxe més aerodinàmic del món actual.

Per a aquest resultat, els enginyers es van basar en el disseny biònic del peix esmentat, més concretament en l’aleta dorsal que utilitza per guanyar velocitat en moure’s. A partir de l’observació d’animals marins i milers de simulacions seguint els paràmetres descrits per la Intel·ligència Artificial, el «concepte» va superar les millors referències presentades al túnel de vent.

A més de la forma altament aerodinàmica, altres detalls van ser determinants, com l’absència total de tiradors a les portes, que s’obren simplement tocant un sensor d’empremtes dactilars.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments