Moraes – Monleón aconsegueixen el primer triomf en una duríssima tercera etapa del Dakar 2024

La tercera etapa d’e l’edició del’aquest Dakar 2024, disputada aquest dilluns 9 de gener entre Al Duwadimi i Al Salamiya (Aràbia Saudita) ha estat dura amb els competidors.

Sébastien Loeb i Fabian Lurquin (Bahrain Raid Xtreme) ha perdut 22 minuts davant el seu company d’equip i rival Nasser Al-Attiyah (Prodrive) després de diversos problemes mecànics. De tots els pilots classificats com a «favorits» a l’inici d’aquesta prova, l’alsacià és, sens dubte, el que més malparat ha sortit d’aquesta pedregosa etapa. Guerlain Chicherit (Toyota) també ha perdut molt de temps (25 minuts).

A Audi han passat un bon dia. Malgrat una posició inicial desfavorable, Stéphane Peterhansel i Édouard Boulanger han fet una gran jornada sense errades de navegació. Els seus companys Carlos Sainz-Lucas Cruz i Mattias Ekström-Emil Bergkvist han quedat molt a prop i en molt bona posició a la classificació general (2n i 3r).

Mattias Ekstrom and Bergkvist Emil
Mattias Ekstrom (SWE) and Bergkvist Emil (SWE) for Team Audi Sport race during stage 3 of Rally Dakar 2024 from AL DUWADIMI to AL SALAMIYA, Saudi Arabia on January 08, 2024. // Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool // SI202401080458 // Usage for editorial use only //

Per a Toyota ha estat també un gran dia. Yazeed Al-Rajhi i Timo Gottschalk prenen el lideratge del Dakar 2024 amb només uns segons sobre Ekström. El saudita, però, perd la victòria d’etapa que cau en mans de Lucas Moraes i Armand Monleón. El brasiler, revelació del Dakar 2023 (3r de la general per la seva primera participació) ha acabat aquesta etapa amb èxit gràcies també per la gran tasca del seu copilot català. Aquesta és la seva primera victòria d’etapa en aquesta prova.

Encapçalant a mitja etapa, Guillaume de Mévius i Xavier Panseri (Toyota) es van aturar durant més de 20 minuts per reparar el seu Hilux T1+.

Els competidors tenen dues hores per reparar els seus cotxes aquest vespre. L’assistència externa prestada pels mecànics del seu equip està autoritzada excepcionalment abans d’entrar a un bivac, típic d‘etapa-marató.

Els catalans

Laia Sanz and Gerini Maurizio
Laia Sanz (ESP) and Gerini Maurizio (ITA) for Astara race during stage 3 of Rally Dakar 2024 from AL DUWADIMI to AL SALAMIYA, Saudi Arabia on January 08, 2024. // Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool // SI202401080456 // Usage for editorial use only //

Entre els catalans, a part del triomf de Monleón i el sisè lloc de Lucas Cruz, Laia Sanz ha acabat en una bona 23a posició, Nani Roma i Àlex Haro amb el Ford han patit problemes de joventut en el seu cotxe i han punxat dues vegades abans del punt quilomètric 130, al final han acabat en 26a, mentre que Oliveras, copilot de Yacopini, ha acabat en la 30a posició. En la general Sainz i Cruz ara son segons, mentre que Moraes – Monleón han pujat fins a la quarta plaça. Nani Roma i Àlex Haro ara son tot just per davant de Laia Sanz en 18a i 19a posició respectivament.

Eryk Goczal i Oriol Mena han estat capaços d’ampliar el seu avantatge a la categoria Challenger (T3) gràcies a la segona posició aconseguida avui. Un dels principals rivals pel triomf final, Baciuska i Oriol Vidal s’han deixat més de 19 minuts en l’etapa d’avui caient a la desena posició. Òscar Ral i Xavier Blanco son en la 14a posició, mentre que Rosa Romero, acompanyant de Pedro Peñate, és en la 21a posició.

En la categoria SSV (T4) Farrés ha estat tercer a 5:24 del guanyador de l’etapa, el saudita Seidan, però continua primer en la general amb 15 minuts de marge amb la nord-americana Sara Price. Eduard Pons i Jaume Betriu són en la desena posició de la general després de la tercera etapa.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments