Xina ja supera al Japó en exportació de cotxes

La indústria de l’automòbil xinesa continua creixent a un ritme fort i les xifres demostren aquest creixement

La Xina va exportar més cotxes en els 11 mesos del 2023 en comparació amb el Japó

El Japó sempre ha estat molt fort en les exportacions de la indústria de l’automoció, fins i tot esdevenint un referent mundial. Però l’arribada de la nova mobilitat elèctrica a l’escena va obrir portes a la Xina, que va aprofitar l’oportunitat per fer créixer una indústria que aprofitava millor la influència europea.

L’Associació de Fabricants d’Automòbils de la Xina diu que el país va exportar 4,41 milions de vehicles entre gener i novembre, un augment del 58% respecte al mateix període del 2022, segons Nikkei Àsia. Això es compara amb els 3,99 milions d’unitats produïdes pel Japó en els primers 11 mesos del 2023 (augment del 15%).

És cert que aquestes xifres es basen en un fort enfocament al mercat rus (que va rebre 730.000 vehicles) i mexicà (330.000 unitats), però les marques xineses ja han començat la seva entrada al mercat europeu i ara comença una «baralla» entre els nous productes xinesos i les marques europees.

Cal destacar que no totes les exportacions de la Xina corresponen a marques xineses i que marques com Tesla, Volvo, BMW compten per a aquestes estadístiques, que només posen de manifest la fortalesa de la indústria de l’automòbil xinesa.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments