Loeb aconsegueix el seu primer triomf en aquest Dakar 2024 a la quarta etapa

La quarta etapa del Dakar 2024 era també la segona part de l’etapa marató. Per tal d’estalviar recursos i mecànics, l‘especial d’avui dimarts 9 de gener només constava de 299 km entre i Al Hofuf (Aràbia Saudita).

Després d’una gran lluita contra el Toyota de Yazeed Al-Rajhi i Timo Gottschalk, Sébastien Loeb i Fabian Lurquin (Bahrain Raid Xtreme) han guanyat aquesta etapa per 1 minut. En la classificació general, amb 4 minuts d’avantatge sobre Carlos Sainz (Audi) i 11 minuts sobre Nasser Al-Attiyah (Prodrive). Sébastien Loeb ha guanyat una plaça i passa a la 6a posició just per davant del líder de la classificació de les dues rodes motrius, Mathieu Serradori (SRT).

201 AL RAJHI Yazeed (sau), GOTTSCHALK Timo (ger), Overdrive Racing, Toyota Hilux, FIA Ultimate, FIA W2RC, action during the Stage 4 of the Dakar 2024 on January 9, 2024 between Al Salamiya and Al-Hofuf, Saudi Arabia
201 AL RAJHI Yazeed (sau), GOTTSCHALK Timo (ger), Overdrive Racing, Toyota Hilux, FIA Ultimate, FIA W2RC, action during the Stage 4 of the Dakar 2024 on January 9, 2024 between Al Salamiya and Al-Hofuf, Saudi Arabia

El gran perdedor del dia és Seth Quintero (Toyota). El debutant nord-americà, campió del món W2RC en T3, espera el seu camió d’assistència al km 68. El seu Hilux T1+ ha trencat un element mecànic que no pot ser reparat per la tripulació que forma amb l’alemany Dennis Zenz.

Els catalans

Els guanyadors dilluns, Lucas Moraes i Armand Monleón (Toyota) han patit durant la jornada d’avui a causa de la seva posició de sortida obrint pista. El pilot brasiler ha perdut uns deu minuts però continuen en quarta posició.

Laia Sanz and Gerini Maurizio
Laia Sanz (ESP) and Gerini Maurizio (ITA) for Astara race during stage 4 of Rally Dakar 2024 from AL SALAMIYA to AL-HOFUF, Saudi Arabia on January 9, 2024. // Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool // SI202401090203 // Usage for editorial use only //

Nani Roma i Àlex Haro han acabat l’etapa en tretzena posició i pugen fins a la 15a de la general, Laia Sanz ha tornat a quallar una gran etapa acabant en catorzena posició i pujant a la dissetena posició en la classificació general, el millor resultat de la catalana en cotxes.

Entre els Challenger (T3) Goczal i Mena han tornat a emportar-se el triomf i amplien l’avantatge al capdavant de la general fins superar els 30 minuts de diferència. Baciuska i Vidal han acabat en novena posició l’etapa d’avui pujant fins la mateixa posició a la general. Òscar Ral i Xavier Blanco han patit més durant la jornada d’avui acabant en 19a posició, en la general son tretzens.

302 GOCZAL Eryk (pol), Mena Oriol (spa), Energylandia Rally Team, Taurus T3 Max, FIA Challenger, FIA W2RC, action during the Stage 4 of the Dakar 2024 on January 9, 2024 between Al Salamiya and Al-Hofuf, Saudi Arabia

A la categoria SSV (T4) continua el lideratge català amb Gerard Farrés primer però que avui no ha quallat una bona etapa a l’acabar en vuitena posició i cedir 17 minuts amb els vencedors. Tot i el contratemps té un marge de més de 14 minuts al capdavant. Eduard Pons i Jaume Betriu son desens després d’acabar avui l’etapa en vintena posició.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments