Al-Rahji continua líder del Dakar 2024 després de la curta però intensa cinquena etapa

L’etapa 5 amb 118 km semblava donar un petit alè abans d’iniciar l’etapa marató dels pròxims dies, però ha marcat a molts pilots en les seves dunes

Al-Attiyah ha estat més ràpid en tot moment amb el Prodrive Hunter, i finalment s’ha emportat la victòria, la 48a victòria d’etapa al Ral·li Dakar de la seva carrera, per 1m51s sobri Guerlain Chicherit (Toyota d’Overdrive).

El seu company a Toyota Juan Cruz Yacopini, acompanyat pel català Dani Oliveras, ha aconseguit el tercer lloc de l’etapa, davant del líder de la general, Al-Rajhi, quart, que ha perdut dos minuts exactes amb Al-Attiyah, mentre que un altre Toyota, el guanyador de la primera etapa, Guillaume De Mevius, ha completat els cinc primers classificats de l’etapa.

nasser al attiyah prodrive dakar 2024 etapa 5 2
nasser al attiyah prodrive dakar 2024 etapa 5 2

Dia discret per als Audi, Sainz i Cruz cedien 9m02s amb els guanyadors de l’etapa, Al-Attiyah, cosa que el situa lluny dels 10 primers a la classificació de l’etapa i el fa caure fins a la tercera posició de la general.

Un altre aspirant al podi, Lucas Moraes (Toyota), acompanyat del català Armand Monleón, s’ha vist retardat per un problema mecànic a l’inici de l’etapa. Això ho ha aprofitat Mattias Ekstrom que es col·loca quart. El brasiler, vencedor de la tercera etapa, ha perdut més de 27 minuts. Cau del top 5, igual que Sébastien Loeb.

El francés ha perdut molt de temps i es troba a més de 40 minuts del líder Yazeed Al-Rajhi a la classificació general. El pilot alsacià i el seu navegant belga han perdut així 21’13” al ser penalitzat amb 15 minuts per saltar-se un waypoint. Ara es troben a més de 43 minuts dels líders de la classificació general, Yazeed Al-Rajhi i Timo Gottschalk (Toyota), però podria ser una estratègia davant de la novedosa l’etapa marató que comença demà.

Els catalans

isidre esteve txema villalobos toyota dakar 2024
isidre esteve txema villalobos toyota dakar 2024

Isidre Esteve i Txema Villalobos han aconseguit un gran resultat quedant a només 9’39» del vencèdor de l’etapa i pujant a la 23a posició de la general. Laia Sanz no ha pogut igualar el bon resultat aconseguit a la jornada d’ahir i avui ha acabat en 25a posició, a la general continua 17a, just per darrera de Nani Roma i Àlex Haro que avui han patit de valent per les dunes acabant en el lloc 35.

A la categoria Challenger (T3) avui no tenim victòria catalana, Goczal i Mena han estat tercers però continuen defensant amb solvència la primera posició de la general. Baciuska i Vidal han acabat l’etapa en setena posició i continúen instal·lats en el novè lloc de la general. Ral i Blanco continuen en la 14 posició. Rosa Romero, copilot de Peñate, és en el lloc 22 de la general, mentre que Jordi Segura i Sergi Brugué son en la posició 27, per davant de Xavi Foj i Joan Rubí amb l’Oryx T3 de l’equip català ASM.

En SSV (T4) drama pels interessos catalans. Gerard Farrés ha bolcat en el km 84 de l’especial i s’ha quedat amb el Can-Am panxa amunt. El català, quart en el primer control de temps, ha començat l’etapa 5 com a líder de la general però aquest accident afectarà molt les seves opcions al triomf. Eduard Pons i Jaume Betriu han pujat a la novena posició després de l’etapa d’avui.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments