Irlanda vol tornar al WRC amb un projecte molt ambiciós

L’organisme rector de l’automobilisme nacional d’Irlanda va oferir una conferència de premsa a la seva seu de Dublín dimarts per revelar més detalls de la seva proposta de tornar el WRC al país per primera vegada des del 2009, com a part d’un acord proposat de tres anys.

Els responsables del WRC van revelar l’any passat al Ral·li Acròpolis que Irlanda era un possible candidat viable per acollir una futura prova del WRC, confirmant que hi havia converses en curs sobre un nou projecte.

L’any passat, Motorsport Ireland va enviar una carta d’intencions als seus clubs i membres notificant una possible candidatura, alhora que demanava a cada regió del país que proporcionés possibles ubicacions per a un parc d’assistència de 10.000 metres quadrats, la seu del ral·li i el centre de mitjans de comunicació.

«La nostra decisió és que amb una herència de ral·lis tan forta a tot Irlanda i havent experimentat una aclaparadora mostra d’una actitud de ‘sí es pot’ per a tots, seria un error limitar aquest espectacle a una sola ubicació. Així que proposem utilitzar tots tres emplaçaments i passar d’un any a l’altre any rere any.

Aidan Harper president Motorsport Ireland

Es van proposar ubicacions a Limerick, Kerry i Waterford, que van ser inspeccionades per Motorsport Ireland i els membres del Promotor del WRC la setmana passada.

Després d’una avaluació minuciosa dels emplaçaments, el president de Motorsport Ireland, Aidan Harper, va afirmar que cap presentació era «superior» a una altra. Com a resultat, s’ha decidit que les tres seus es faran servir de manera rotatòria al llarg dels tres anys inicials de l’esdeveniment.

Tot i que ja s’han seleccionat les seus, el ral·li encara necessita finançament perquè la candidatura tingui èxit. S’està tramitant una sol·licitud al govern irlandès per aconseguir 15 milions d’euros repartits en tres anys, amb els quals Motorsport Ireland espera tornar 300 milions d’euros a l’economia del país.

«L’anunci d’avui és una peça fonamental per assegurar un lloc al calendari de la FIA per al WRC el 2025, ’26 i ’27. Encara ens queden molts passos per fer, des de les sol·licituds a la FIA, les inspeccions de seguretat , les etapes candidates fins a l’aprovació del Consell Mundial del Motor, i tot això depèn, en primer lloc, que aconseguim el finançament governamental que necessitem”.

Aidan Harper president Motorsport Ireland

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments