La primera jornada de la sisena etapa capgira la classificació general del Dakar 2024

Carlos Sainz passarà la nit sota les estrelles com a primer classificat d’aquest Dakar 2024 després de liderar la primera jornada de la 6a etapa del Dakar

Yazeed Al-Rajhi i Stéphane Peternhansel han patit un difícil dijous

La primera jornada d’aquestes 48 hores en el marc de la 6a especial del Dakar 2024 causava molts danys i ha capgirat la classificació general. Tot segueix virtual ja que l’etapa acabarà demà divendres després d’una nit sota les estrelles i sense assistència.

AL RAJHI Yazeed GOTTSCHALK Timo Overdrive Racing Toyota Hilux accident
AL RAJHI Yazeed GOTTSCHALK Timo Overdrive Racing Toyota Hilux accident

Tot ha anat de cara per Sainz i Cruz que començaven en el primer grup i podien aprofitar unes quantes traçades que tenia davant. Des dels primers quilòmetres la notícia sacsejava la prova i els beneficava, el líder general Yazeed Al-Rajhi cometia un error al km 51, destrossant el seu Toyota Hilux T1+. Les esperances de la victòria es van esfumar per al saudita, que ara ha d’espera reparar el seu cotxe a temps per, almenys, participar en la segona setmana de cursa.

Nasser Al-Attiyah and Mathieu Baumel
Nasser Al-Attiyah (QAT) and Mathieu Baumel (FRA) of Nasser Racing race during stage 06 of Rally Dakar 2024 in Shubaytah, Saudi Arabia on January 11, 2024 // Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool // SI202401110541 // Usage for editorial use only //

Al davant, Nasser Al-Attiyah (Prodrive) no ho ha tingut gens fàcil per la seva posició de sortida i lògicament perdia temps davant dels seus rivals. Així, el madrileny es col·locava ràpidament al capdavant, portant el seu Audi RS Q e-tron a la perfecció per sobre de les dunes del desert de l’Empty Quarter. El seu company d’equip és a 2’20» després de la parada al bivac improvisat.

Loeb amb bones sensacions

Per la seva banda, Sébastien Loeb (Prodrive) sembla haver encertat l’aposta del dia anterior i està a només 5’01 de Carlos Sainz en 3a posició. En general, l’alsacià, que va caure a la 9a posició després de l’etapa del dia anterior, ha pujat a la 4a posició virtual. El nou vegades campió del món es troba a 36’51 de Carlos Sainz mentre tots dos es troben a la zona de descans D (també zona de recàrrega), després del quilòmetre 246 d’etapa.

Loeb Lurquin Prodrive BRX Hunter T1+ Bahrain Raid Xtreme etapa 6 Dakar 2024
Loeb Lurquin Prodrive BRX Hunter T1+ Bahrain Raid Xtreme etapa 6 Dakar 2024

Per a Stéphane Peterhansel (Audi) els problemes han aparegut poc després del quilòmetre 225. Obligat a aturar-se, Monsieur Dakar ha patit un problema amb el pneumàtic posterior esquerre i el circuit hidràulic, perdent la direcció assistida a més del cilindre hidràulic que utilitza per pujar el seu cotxe per reparar-lo. En el moment de l’incident, era provisionalment 5è de l’etapa, a gairebé 7 minuts del liderat. Això posa fi a les seves possibilitats de victòria, el que podria haver estat el seu 15è Dakar.

Els catalans

Monleón, copilot de Moraes, ha acabat la jornada en el mateix bivac que Sainz en quarta posició provisional i en cinquena virtual de la general. La sorpresa de la jornada ha estat Goczal i Mena, que amb un vehicle de la categoria T3 han acabat la secció d’avui en cinquena posició, el que els col·loca onzens de la general virtual. Baciuska i Vidal han acabat la jornada en dissetena posició i s’enfilen a la setena posició de la general. Amb aquests resultats queda clar que l’etapa beneficiava els petits cotxes de la categoria.

Laia Sanz and Maurizio Gerini
Laia Sanz (ESP) and Maurizio Gerini (ITA) of Astara Team race during stage 06 of Rally Dakar 2024 in Shubaytah, Saudi Arabia on January 11, 2024 // Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool // SI202401110574 // Usage for editorial use only //

Nani Roma i Àlex Haro han estat avui vintens i escalen posicions a la general virtual sent ara catorzens, dues posicions més endavant que en acabar la jornada d’ahir. Laia Sanz ha patit més del compte en les dunes del dia d’avui acabant a la posició trenta-cinc just per darrere d’Isidre Esteve i Txema Villalobos. La catalana conserva la seva posició a la general virtual, dissetena, mentre que Esteve i Villalobos ja estan dins del top20 després de pujar quatre posicions durant el dia d’avui.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments