Sainz i Audi amplien el seu avantatge durant la vuitena etapa del Dakar 2024

Guanyadors de l’etapa d’ahir recuperant molt de temps a la general, Sébastien Loeb i Fabian Lurquin (Bahrain Raid Xtreme) han viscut aquest dilluns, 15 de gener, un revés a la seva remuntada

L’etapa d’avui que anava de Al Duwadimi a Ha’it i que comptava amb 458 km, la tripulació francobelga mantenia l’alt ritme de les ultimes jornades. Al capdavant després de 366 km tot i la seva posició de sortida, han aconseguit un marge de 3’13» sobre els líders de la classificació general, Carlos Sainz i Lucas Cruz (Audi).

Però malauradament pels seus interessos, Loeb i Lurquin s’han perdut buscant un way-point durant deu minuts. Com a resultat, en lloc de guanyar temps, Sébastien Loeb ha perdut 5’47” amb Carlos Sainz.

Sebastien Loeb and Fabian Lurquin
Sebastien Loeb (FRA) and Fabian Lurquin (BEL) of Bahrain Raid Xtreme race during stage 08 of Rally Dakar 2024 from Al Duwadimi to Hail, Saudi Arabia on January 15, 2024 // Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool

A la classificació general, Sébastien Loeb torna a estar per sobre dels 20 minuts amb Carlos Sainz: 24’47”. El tercer lloc de la classificació general l’ocupen Lucas Moraes i Armand Monleon (Toyota), a més d’una hora del duet líder.

Un altre dia difícil per a Nasser Al-Attiyah i Mathieu Baumel (Prodrive). Els actuals vencedors de la cursa han trencat el motor V6 bi-turbo al km 62. El qatarí el seu copilot francès han tornat en helicòpter mentre l’assistència de Prodrive s’enviava al lloc per intentar reparar el 4×4 anglès. Aquest és un altre cop dur, tres dies després d’una avaria mecànica a la ja històrica etapa de les 48 Hores. Per descomptat, qualsevol esperança d’arribar al top 10 ha desaparegut.

L’especial l’han guanyat els suecs Mattias Ekström i Emil Bergkvist (Audi). Després de perdre més de tres hores el dia abans, han signat la seva segona victòria en aquest Dakar 2024 després del pròleg. Peterhansel – Boulanger també han aconseguit acabar l’etapa per davant de Sainz, així demà podran defensar i guiar al pilot madrileny al llarg de tota l’etapa.

Guillaume de Mevius (Toyota Overdrive Racing) és quart, a menys de 30 minuts de Lucas Moraes, seguit de Giniel de Villiers – Dennis Murphy (Toyota Gazoo Racing) en cinquè lloc i Guerlain Chicherit – Alex Winocq (Toyota Overdrive Racing) en sisè.

Els catalans

Laia Sanz and Gerini Maurizio
Laia Sanz (ESP) and Gerini Maurizio (ITA) for Astara races during stage 8 of Rally Dakar 2024 from AL DUWADIMI to HAIL, Saudi Arabia on January 15, 2024. // Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool // SI202401150439 // Usage for editorial use only //

A part del podi que regenta Armand Monleón, copilot de Moraes, i que avui han acabat en setena posició, Laia Sanz continua en una excel·lent quinzena posició, amenaçada per Peterhansel.

Entre els Challenger (T3), Baciuska i Vidal es troben ja en quarta posició de la general, mentre que Rosa Romero, copilot de Peñate és en la dotzena. Una mica més enrere, Ral i Blanco són dissetens, tot just davant de la parella d’ASM, Foj-Rubí.

Rokas Baciuska and Vidal Montijano Oriol
Rokas Baciuska (LTU) and Vidal Montijano Oriol (ESP) for Red Bull Can-Am Factory Racing races during stage 8 of Rally Dakar 2024 from AL DUWADIMI to HAIL, Saudi Arabia on January 15, 2024. // Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool // SI202401150419 // Usage for editorial use only //

En SSV (T4), Gerard Farrés és vuitè a la general, Marc Solà, copilot de Ricardo Ramilo, és onzè, Eduard Pons i Jaume Betriu, tot i el reguitzell de problemes mecànics es troben en quinzena posició, i Joan Font és vintè.

Durant la jornada d’avui s’ha conegut la mort del pilot de motos tarragoní, Carles Falcó. Des d’aquestes línies retre un petit homenatge i expressar el condol a la família.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments