El Nissan X-Trail que et pot treure d’un embolic aquest hivern

Aquest hivern, Nissan està mostrant les virtuts de la seva tecnologia exclusiva de transmissió integral e-4ORCE a les pistes d’esquí europees, amb la introducció d’un X-Trail e-4ORCE modificat per a les necessitats de rescat en muntanya

Les adaptacions realitzades al X-Trail Mountain Rescue inclouen la substitució de les rodes per orugues de neu, proporcionant una tracció segura a les pistes. Els seients posteriors s’han eliminat per instal·lar una llitera, que permet el transport de ferits a l’hospital més proper, i un seient per a un professional de la salut.

A l’exterior, s’ha afegit una baca específica per transportar una llitera i pales de neu. Una sirena, una barra de llums intermitents i projectors potents també s’han integrat al sostre del X-Trail, així com llums intermitents a la calandra. Les ales davanteres i posteriors s’han ampliat per acomodar les orugues, mentre que el para-xocs davanter s’ha modificat per incorporar un cabestrant. S’ha afegit un ganxo de remolc reforçat a l’avant i a la part posterior, i s’han fixat estriberes als costats per facilitar l’accés, ja que aquest X-Trail és 23 cm més alt amb aquestes orugues que amb les seves rodes convencionals.

El desenvolupament del X-Trail Mountain Rescue ha tingut com a objectiu destacar la transmissió integral electrificada de dos motors e-4ORCE amb la qual està equipat el X-Trail. Aquest sistema pot reaccionar als canvis d’adherència en 1/10.000 de segon, aproximadament 1.000 vegades més ràpid que els dispositius mecànics tradicionals. Un altre avantatge: l’e-4ORCE pot ajustar la distribució de la potència a cada roda individualment, en funció de les condicions d’adherència. Això ofereix als passatgers una total tranquil·litat quan circulen per pistes humides, carreteres fangoses o ports de muntanya nevats.

El X-Trail Mountain Rescue és el protagonista d’una campanya que es duu a terme a cinc estacions d’esquí europees sota el lema “Ride Responsibly” (“Esquia de manera responsable”). Nissan vol promoure un comportament respectuós a les pistes col·locant panells digitals que animen els esquiadors a reduir la velocitat als creuaments per minimitzar el risc de col·lisió. Semblants als senyals de trànsit, aquests panells controlaran la velocitat dels esquiadors i mostraran “Gràcies” per aquells que mantenen una velocitat raonable, o “Alenteix” si la seva velocitat és considerada excessiva.

L’X-Trail Mountain Rescue serà exposat en una vitrina de vidre a la famosa estació d’esquí italiana de Cervinia.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments