Sainz controla a Loeb durant la novena etapa del Dakar 2024

El francés ha aconseguit la seva quarta etapa en aquest Dakar 2024 i torna a estar a 20 minuts de Carlos Sainz

El Dakar 2024 entra en la seva fase final però Sébastien Loeb i Fabian Lurquin (Bahrain Raid Xtreme) no deixen d’intentar la remuntada. El duet franco-belga ha aconseguit la seva 4a victòria d’etapa en aquesta 46a edició i la 27a per al nou vegades campió del món de ral·lis en aquest raid. Està només a dos victòries de les aconseguides per un mite com és Jacky Ickx.

Començant a un ritme alt, Sébastien Loeb ha intentar recuperar temps amb els líders Carlos Sainz i Lucas Cruz (Audi) però només ha aconseguit retallar 4’14”. Les seves diferències a la classificació general son, doncs, de 20’33” abans de les tres últimes etapes d’aquest Dakar 2024.

Loeb Lurquin Dakar 2024 BRX
203 LOEB Sébastien (fra), LURQUIN Fabian (bel), Bahrain Raid Xtreme, Prodrive Hunter, FIA Ultimate, action during the Stage 8 of the Dakar 2024 on January 15, 2024 between Al Duwadimi and Hail, Saudi Arabia

A Audi han aplicat tàctiques extremadament prudents. Mattias Ekström i Stéphane Peterhansel, que sortien abans que Sainz, han reduït la velocitat per rodar juntament amb el seu company que va líder. Amb aquesta estrategia els Audi han gaudit d’un dia tranquil pel desert d’Arabia.

Una de les notes sorprenents de la jornada ha estat Mathieu Serradori i Loïc Minaudier. Amb el buggy Century CR6-T de dues rodes motrius, els francesos han marcat el 3r millor temps i han consolidat la 6a posició de la classificació general.

Els catalans

Moraes i Monleón continuen en tercera posició de la general amb poc menys de renta minuts de marge amb el quart classificat, De Mevius. Laia Sanz ha acabat en la vint-i-unena posició l’etapa i continua quinzena a la general. Nani Roma i Àlex Haro han estat tretzens avui, això sí, fora de qualsevol opció a la general després de l’abandonament que van viure a l’etapa set. Isidre Esteve i Txema Villalobos han estat trenta-dosens avui.

Lucas Moraes and Armand Monleon
Lucas Moraes (BRA) and Armand Monleon (ESP) of team Toyota Gazoo Racing race during stage 08 of Rally Dakar 2024 from Hail to Al Ula, Saudi Arabia on January 16, 2024 // Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool // SI202401160739 // Usage for editorial use only //

En la categoria Challenger (T3) Baciuska i Vidal avui han acabat en la tercera posició i segueixen quarts a la general. Peñate i Romero continuen en dotzena posició a la general mentre que Ral i Blanco son setzens. En SSV (T4) Farrés és en vuitena posició de la general, Marc Solà copilot de Ramilo és onzè i Eduard Pons i Jaume Betriu son catorzens.

Laia Sanz and Maurizio Gerini
Laia Sanz (ESP) and Maurizio Gerini (ITA) of Astara Team race during stage 08 of Rally Dakar 2024 from Hail to Al Ula, Saudi Arabia on January 16, 2024 // Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool // SI202401160728 // Usage for editorial use only //

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments